Messi doet het toch! Net geen blamage tegen Iran

Messi redt pover Argentinië tegen Iran

Lionel Messi heeft Argentinië behoedt voor een blamage. In Belo Horizonte werden de Albicelestes lange tijd op 0-0 gehouden door Iran, maar in de blessuretijd sloeg de sterspeler alsnog toe. Onder toeziend oog van Diego Maradona had de wereldkampioen van 1978 en 1986 het enorm lastig, maar door de 1-0 zege is Argentinië wel verzekerd van een plaats in de achtste finales.
Argentinië wist op voorhand dat winst voldoende zou zijn om de volgende ronde te halen. Toch had de formatie van bondscoach Alejandro Sabella grote moeite om de rode muur van Iran te slechten. Ondanks de aanwezigheid van Gonzalo Higuain, Sergio Aguero en Lionel Messi creëerden de Zuid-Amerikanen nauwelijks uitgespeelde kansen. Aguero was er dicht bij, maar vond doelman Alireza Haghighi op zijn weg.
De gevaarlijkste momenten van de Argentijnen kwamen via hoekschoppen en vrije trappen. Zo misten kopballen van Marcos Rojo en Ezequiel Garay de juiste richting. Messi werd veelvuldig gezocht door zijn ploeggenoten, maar de aanvaller van FC Barcelona kon ook het gaatje in de muur niet vinden. Iran hield tegen, loerde op de counter en toonde zich tevreden met de 0-0 ruststand.
Na rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld, maar toch liet Iran zich vaker op de vijandelijke helft zien. De grootste kans was acht minuten na rust voor de ploeg van bondscoach Carlos Quieroz. Een voorzet van Pejman Montarezi werd ingekopt door Reza Ghoochannejhad, maar voormalig AZ-doelman Sergio Romero bracht redding op de inzet van de oud-speler van sc Heerenveen, Go Ahead Eagles en SC Cambuur.
Naarmate de wedstrijd vorderde groeide de onzekerheid bij de Argentijnen. Fulham-aanvaller Ashkan Dejagah dacht twintig minuten voor tijd de score te openen voor Iran, maar weer was daar een reflex van Romero die zijn ploeg op de been hield. Dat was het signaal voor Argentinië om weer aan te zetten, maar Messi mikte een vrije trap net naast en Angel di Maria stuitte op Haghighi.
In de slotfase gooide Sabella het over een andere boeg met Rodrigo Palacio en Ezequiel Lavezzi in de ploeg voor Higuain en Aguero, maar ook die strijdwijze bood geen uitkomst. Ghoochannejhad kreeg vrije doortocht naar het Argentijnse doel, maar vond Romero op zijn weg. Het duel leek op 0-0 af te stevenen, maar het was dan toch Messi die in de 91e minuut vanaf twintig meter met een geplaatst schot scoorde en Argentinië daarmee naar de achtste finales schoot.
Door: Novum