Sensationele wedstrijd Honduras-Ecuador eindigt in 2-1 voor Ecuador

Honduras-Ecuador 1-2 Ondanks 2x verlies voor Honduras nog steeds geen uitschakeling

Ecuador heeft een belangrijke overwinning geboekt op het WK in Braziliƫ. De Zuid-Amerikanen versloegen Honduras in een aantrekkelijk duel met 2-1 en staan samen met Zwitserland op drie punten in groep E. Enner Valencia bezorgde Ecuador na de openingsgoal van Carlo Costly de overwinning met twee doelpunten.
Honduras en Ecuador gingen allebei met veel passie op zoek naar een goal en maakten er een opwindende eerste helft van. Valencia was de eerste die voor serieus gevaar zorgde in de negentiende minuut. De openingstreffer viel echter aan de andere kant. Costly kreeg de bal na 31 minuten gelukkig voor de voeten en werkte de bal kalm in het doel. Hij beƫindigde daarmee een droogte van 32 jaar. Honduras had in 1982 voor het laatst gescoord op een WK.
Lang konden de Hondurezen niet genieten van de voorsprong. Na 34 minuten was Valencia attent na een gekraakt schot van Esteban Paredes en tikte hij de bal van dichtbij binnen: 1-1.
De ploegen zorgden ook voor een amusante tweede helft. Valencia was in de 65e minuut opnieuw de gevierde man aan Ecuador-zijde. De aanvaller kopte na een vrije trap van Walter Ayovi de 2-1 binnen. Het beste was er vervolgens af bij Honduras en Ecuador hield zijn voorsprong betrekkelijk eenvoudig vast.
Plaatsing voor de achtste finales wordt wel een lastig verhaal voor de Zuid-Amerikanen, die in hun laatste groepswedstrijd spelen tegen Frankrijk. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps won zijn eerste twee duels en scoorde al acht keer. Bij een zege van de Fransen gaat Zwitserland of het nog puntloze Honduras door naar de volgende ronde.