Foto’s van het Concours d’élégance Paleis Het Loo

Louwman Exclusive, officieel vertegenwoordiger van het Britse sportwagenmerk McLaren in Nederland, zal een aantal McLarens op het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn tentoonstellen, waaronder de nagelnieuwe McLaren 650S. Zonder twijfel is deze supercar een van de smaakmakers van het concours. Het is voor het eerst dat het Britse sportautomerk aan het concours is verbonden.

Bron: Auto.blog.nl Louwman Exclusive en McLaren zijn in Apeldoorn aanwezig met een eigen paviljoen. De nieuwe McLaren 650S die nog maar net is geïntroduceerd, zal er te zien zijn, alsook de McLaren 12C. En McLaren-importeur Louwman Exclusive probeert ook de unieke P1, met een prijs van ruim 1 miljoen euro en een oplage van 375 stuks, naar de paleistuinen te halen.
SAM_0079SAM_0080SAM_0081SAM_0082SAM_0083SAM_0087SAM_0088SAM_0089SAM_0090SAM_0091SAM_0092SAM_0093SAM_0094SAM_0095SAM_0096SAM_0097SAM_0098SAM_0099SAM_0100SAM_0101
McLaren Px187ODgxNTAyLTItMTk2MjE1NjQwMQ==Wat de aanwezigheid van Louwman Exclusive en McLaren extra bijzonder maakt, is de komst van de McLaren P1, een van de meest spraakmakende hypercars van dit moment. Het model is in een beperkte oplage geproduceerd en was binnen no-time uitverkocht. Louwman Exclusive wist een van de 375 exemplaren te verkopen en probeert nu ook een exemplaar mee naar het concours te nemen.
Louwman Exclusive is onderdeel van de Louwman Groep, een van de grootste particuliere automotive ondernemingen in Nederland en onder meer verantwoordelijk voor de import van de merken Toyota, Lexus, Suzuki, TVR en Morgan. Tot de groep behoort ook het wereldberoemde Louwman Museum in Den Haag, waar een van de belangrijkste modellen uit de historie van McLaren is te bewonderen: de M8F Can-Am. Met deze auto won coureur Peter Revson in 1971 de Can-Am-titel.

Bij Paleis Het Loo in Apeldoorn kunnen liefhebbers zich vandaag en morgen vergapen aan bijzondere auto’s uit het verleden. Elke twee jaar vindt het evenement Concours d’Elégance plaats in de tuinen van het paleis. Een jury beoordeelt de auto’s meldt Omroep Gelderland 
Nieuw dit jaar bij het concours is een kunstauto. Leasemaatschappij Alphabet heeft een kunstenaar de opdracht gegeven om de leaseauto van het jaar te transformeren tot kunstobject. Dit jaar valt de eer te beurt aan de Mercedes-Benz C-klasse. Na de onthulling zal de auto het hele Concours te zien zijn.

Historie
Een Concours d’Elégance, Frans voor een wedstrijd om elegantie, stamt uit de 17e eeuwse Franse aristocratie, die met door paarden getrokken koetsen door de Parijse parken paradeerde in de zomer. De koetsen werden langzamerhand paardloos en zo werden de samenkomsten meer dan alleen paraderen maar een competitie, oftewel concours, tussen auto-eigenaren wie de mooiste had. Hiervoor werd ook toen al een jury samengesteld. 
Vandaag de dag is een Concours d’Elégance een wedstrijd tussen klassieke auto’s die gejureerd worden op verschillende vlakken.
Restauratie, originaliteit, is de auto compleet of is hij in unieke gepreserveerde staat zonder restauratie. Het jureren wordt gedaan door kenners uit het vakgebied zoals auto-ontwerpers, journalisten, veilingmeesters en verzamelaars. In 1999 heeft de eerste organisator, Jan Bruijn, het Concours d’Elégance Paleis Het Loo opgestart. Sinds 2003 organiseert Classic Events het.
d18f3g3hatih00l3b09f6g2m8-w300-h250-f-be

Reacties