Suarez bijt opnieuw de derde keer, Uruguay elimineert Italië, Prandelli stapt op.

Uruguay heeft dinsdag de achtste finales van het WK voetbal bereikt. De Zuid-Amerikanen wonnen in Natal met 1-0 van Italië, dat daardoor naar huis kan. Aanvoerder Diego Godín kopte negen minuten voor tijd de winnende binnen. Even daarvoor was ploeggenoot Luis Suarez in opspraak geraakt door tegenstander Giorgio Chiellini te bijten. Italië speelde vanaf de zestigste minuut met tien man na rood voor Claudio Marchisio.

Uruguay eindigt achter Costa Roca als tweede in groep D en treft zaterdag in Rio de Janeiro de poulewinnaar van groep C. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat Colombia, dat later op de dag tegen Japan aan een puntje genoeg heeft om bovenaan de poule te eindigen.
Uruguay begon het WK met een valse start tegen Costa Rica. Aan de hand van de teruggekeerde Suarez kwam de ploeg tegen Engeland sterk terug door in een zinderende wedstrijd met 2-1 te winnen. Suarez werd de hemel in geprezen, maar zal zeer waarschijnlijk nu weer de mondiale (sport)pers over zich heen krijgen.
De als kaskraker bestempelde wedstrijd was lange tijd nauwelijks het aanzien waard. Italië had aan een punt genoeg en voerde in de eerste helft de regie. Uruguay moest winnen, maar maakte de eerste helft een vrije matte indruk.
In de tweede helft kwam de wedstrijd tot ontbranding. Marchisio werd van het veld gestuurd nadat hij met gestrekt been het standbeen van Egidio Arévalo had geraakt. Met tien man verliet Italië nauwelijks meer de verdedigende stellingen. Het behalen van het benodigde punt werd tot hoofddoel verheven.
Suarez was dichtbij de openingstreffer, maar stuitte op Gianluigi Buffon. Wellicht gefrustreerd liet de oud-Ajacied daarna in negatief opzicht van zich spreken. Hij beet in de schouder van Chiellini. Het was al de derde keer dat Suarez in zijn loopbaan vanwege een bijtincident in opspraak raakt.
De chaos was compleet en in alle consternatie profiteerde Uruguay. Godin kopte de 1-0 binnen. Uruguay vierde feest en Suarez lachte na afloop zijn tanden bloot. Zeer waarschijnlijk krijgt het incident met Chiellini voor hem nog een staartje. ​
Costa Rica groepswinnaar na 0-0 tegen Engeland
Costa Rica en Engeland hebben in Groep D met 0-0 gelijkgespeeld. Het duel had weinig waarde, omdat Costa Rica, na twee zeges, al geplaatst was voor de achtste finales en Engeland al uitgeschakeld was. Door het gelijke spel is Costa Rica groepswinnaar van Groep D.
Costa Rica treft in de achtste finale de nummer twee van Groep C. Vanavond om 22.00 worden de laatste groepsduels in Groep C gespeeld. Colombia, Japan, Ivoorkust en Griekenland kunnen allen nog tweede worden.
Voor Engeland stond alleen nog de eer op het spel. Reservedoelman Ben Foster kreeg in het laatste groepsduel de voorkeur boven Joe Hart. Foster mocht na een klein half uur flink aan de bak. Celso Borges krulde de bal fraai in de kruising, maar Foster kon zijn vingertoppen er nog net tegenaan zetten.
Engeland was gevaarlijk met Daniel Sturridge en Ross Barkley. Sturridge wilde een penalty, maar kreeg hem niet. Barkley had het vizier niet op scherp en schoot hoog over.
In de tweede helft drong Engeland wat meer aan. De Costa Ricaanse doelman Keylor Navas redde uitstekend op schoten van onder meer Sturridge. De aanvaller van Liverpool had zelfs de beste kans van de wedstrijd, maar zijn schot ging net voorlangs.
in het laatste kwartier werd Wayne Rooney nog in het veld gebracht. Hij wist doelman Navas bijna nog te verschalken met een listig lobje, maar de keeper wist nog net redding te brengen.
Nederland kan Costa Rica eventueel treffen in de kwartfinale.
Door: Novum
banner eac WK Speelschema
wk standen en uitslagen klik hier

Reacties