Donderdag omslag weer Weekeinde wordt uitermate nat

Regenachtig weekeinde op komst

Hoewel de week zonnig en veelal droog is begonnen, verandert dat in aanloop naar het weekeinde. Zowel zaterdag als zondag is de kans op regenbuien groot. Dat meldt Weeronline.nl woensdag. Ook na het weekeind blijft het wisselvallig. De kans op warm zomerweer is volgens de meteorologen ‘voorlopig uiterst klein’.
Het weer slaat donderdag al om. Hoewel de zon dan nog geregeld schijnt, ontstaan er fikse stapelwolken. In het noordoosten kunnen buien vallen. Vrijdag begint ook zonnig, maar al snel neemt de kans op regen toe. Voor het zover is, loopt de temperatuur volgens Weeronline nog wel op tot 20 à 23 graden.
In het weekeinde wordt het echt buiig met temperaturen van maximaal 20 graden. De wind komt uit het westen. Maandag en dinsdag blijft de kans op regen bestaan, maar breekt ook de zon zo nu en dan door. Met een graad of 20 ligt de temperatuur rond of net onder de normale waarden voor eind juni.
Vrijdag start met ruimte voor de zon, maar al snel neemt de kans op buien toe. Het wordt voor de buien uit nog 20-23 graden.
Ook in het weekend is het buiig. Overdag wordt het maximaal circa 20 graden en in de nachten wordt het niet kouder dan 10 graden. De wind zit dan in de westhoek.
Volgende week blijft het wisselvallig met elke dag kans op buien, maar ook regelmatig ruimte voor de zon. De temperatuur ligt rond of net onder de normale waarden voor eind juni met maxima van 20 graden en minima rond 10 graden. Warm zomerweer zit er voorlopig niet in.

Reacties