Zilveren Kruis Achmea stoot al haar fitnesscentra af. 

APELDOORN/ZUTPHEN – Zilveren Kruis Achmea stoot al haar fitnesscentra af. 12 vestigingen sluiten de deuren en 19 centra worden verkocht aan de keten Fitland.

Door de maatregel gaan 126 voltijdsbanen verloren. Dit maakte de zorgverzekeraar donderdag bekend. Het hoofdkantoor van Achmea Health Centers in Apeldoorn sluit. Hier gaan ongeveer dertig arbeidsplaatsen verloren. In deze regio heeft Achmea fitnesscentra in Apeldoorn (De maten en Apeldoorn Noord), Deventer, Epe, Kampen, Meppel, Steenwijk, Zutphen en Zwolle (Station en Stadshagen).
In het verspreidingsgebied van de Stentor sluit de vestiging in Kampen. Daarvoor wordt nu een procedure doorlopen – onder meer rond het optuigen van een sociaal plan – die zes tot acht weken duurt. Snel daarna zal het Kampense Health Centre dicht gaan. Achmea wil met sportcentra in de omgeving overleggen over het ‘overdragen’ van klanten.
 
De vestigingen in Deventer en Zutphen gaan verder onder de vlag van Fitland; het personeel kan mee. Van de zaken in Epe, de twee centra in Apeldoorn en de twee centra in Zwolle wordt de franchise-overeenkomst opgezegd. Dat betekent dat de betreffende ondernemers zelf moeten bepalen of en hoe ze verder gaan. In elk geval in Apeldoorn blijven de zaken open, aldus een woordvoerder van de lokale vestigingen.
Over het lot van vestigingen in Meppel en Steenwijk hoopt de redactie later vandaag uitsluitsel te krijgen. Lees verder bij de Stentor
blr2wel77n0eua8h1ci12mzqk-w300-h125-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties