Oranje zondag om 18.00 uur uitgezonden op een groot scherm na het drakenbootfestival

Direct na de wedstrijd staat DJ Chiel geprogrammeerd, en wordt samen met alle Drakenboot- en voetbalfans de slotavond van 10 jaar Drakenbootfestival gevierd! 

LIVE VERSLAG VAN DRAKENBOOTFESTIVAL

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni doet RTV Apeldoorn op de radio live verslag van de 10e editie van het Drakenbootfestival. Niet alleen op het water is er spektakel, maar ook op de kanaaloevers valt veel te beleven. 

De verslaggevers van RTV Apeldoorn volgen alle activiteiten op de voet. Op zaterdag zendt de lokale omroep op locatie uit van 10:00 tot 18:00 uur en op zondag van 11:00 tot 18:00 uur. De vaste radioprogramma’s die op beide dagen te horen zijn, vervallen.  Ook de televisie is aanwezig om opnames te maken van de drakenbootraces. Een samenvatting van de wedstrijden is op zondag te zien bij RTV Apeldoorn.

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers. Het laatste weekend van juni wordt het weer genieten bij het Grolsch Drakenbootfestival aan de kanaaloevers van Apeldoorn!
ZVV is zich al zeer serieus aan het voorbereiden getuige onderstaand filmpje

  

Op zaterdag en zondag spannende drakenbootraces met zo’n 2.500 deelnemers. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden ruim 100 teams in echte drakenboten om de titels. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel! 

Op zaterdag is het de beurt aan Apeldoornse bedrijven, op zondag komen de Apeldoornse buurten en sportverenigingen tegen elkaar uit. Het parcours van de race is overzichtelijk kort (plm. 250 meter), de beproeving van anderhalve minuut per race zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…
Naast de spannende drakenbootrace is er nog veel meer te beleven. Zo zijn er prachtige steltenacts, je kunt genieten van bijzonder straattheater, een braderie, dj’s en bands en in het het Kinderdorp zijn weer allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen. Ook zijn er natuurlijk het hele weekend heerlijke hapjes en maaltijden te krijgen. Een dagje uit voor de hele familie!
Het Drakenbootfestival wordt sinds 2005 jaarlijks georganiseerd in het laatste weekend van juni. Het evenement trekt gedurende het weekend zo’n 100.000 bezoekers. 
Hier onder alvast een tipje van de sluier en verder moet je je gewoon lekker laten verrassen bij het Drakenbootfestival!
Extra bijzonder en extra lange ‘Drakenboot in Concert’ op vrijdagavond met een extra grote band die we op 24 maart bekend maken!
Een doldwaas jubileumfeest: ‘Drakenboot The Party!’ op zaterdagavond
Twee spannende WK-voetbal wedstrijden live op groot scherm, zaterdag én zondag om 18.00 uur
Een extra leuk Drakenland met splinternieuwe, mooie voorstellingen en shows voor kinderen
NIEUW: de ‘Theaterkade’. De Baron Sloetkade wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld vol theater, muziek en dans.   
Extra dikke drakenbootkrant
Allerlei leuke verrassingen tijdens het Drakenbootfestival!  Voor alle info Klik Hier
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.    

Reacties

Cookieinstellingen