Drakenbootfestival Foto’s

Op Zondag 29 juni is Omroep Gelderland weer aanwezig bij evenementen in de provincie. Ze zijn bij het Drakenbootfestival in Apeldoorn maar ook bij de fair op Kasteel Middachten en. U ziet ook beelden van de Borculose taptoe die op zaterdag 28 juni gehouden werd. U ziet het allemaal om 18.20 uur bij TV Gelderland. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald.

Drakenbootfestival 2014 – Apeldoorn
Foto’s Vrijdag
Foto’s Zaterdag
Foto’s Zondag
Foto’s Angela Stouten
Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers.
Aan de kanaaloevers van Apeldoorn strijden ruim 100 teams in echte drakenboten volgens de eeuwen oude Chinese traditie om de titels. Aangevoerd door luid tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel! 
Op zaterdag is het de beurt aan Apeldoornse bedrijven, op zondag komen de Apeldoornse buurten en sportverenigingen tegen elkaar uit. Het parcours van de race is overzichtelijk kort (plm. 250 meter), de beproeving van anderhalve minuut per race zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…
Naast de spannende drakenbootrace is er nog veel meer te beleven. Zo zijn er prachtige steltenacts, je kunt genieten van bijzonder straattheater, een braderie, dj’s en bands en in het Kinderdorp zijn weer allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen. Ook zijn er heerlijke hapjes en maaltijden te krijgen.
www.grolschedrakenbootfestival.nl 

banner eac WK Speelschema

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties