Apeldoorn organiseert een toekomstfestival

Op 1 juli is het Oranjepark even het centrum van Apeldoorn. Die avond organiseert de gemeente het Toekomstfestival, de tweede Trendconferentie van Apeldoorn.  Inwoners, ondernemers, instellingen en liefhebbers van Apeldoorn zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Tussen 17.00 uur en 22.00 uur laten Apeldoorners hun ideeën voor de toekomst van Apeldoorn zien meldt ouderenjournaal.nl.

In het Oranjepark staan grote tenten. In de muziektent speelt het Nationaal Jeugdorkest. De bezoekers luisteren naar de muziek en ontmoeten elkaar. De burgemeester roept de aanwezigen op om mee te denken over onze stad. De gemeente is toehoorder, Apeldoorners maken het programma. Zij laten zien hoe Apeldoorn zich als stad kan versterken.
Het programma
In het Oranjepark staan drie tenten met de titels:’de stad van toerisme’, ‘de stad van initiatief’ en de ‘stad van innovatie’. Ondernemers, inwoners en organisaties hebben keihard gewerkt om een programma samen te stellen. Deelnemers kunnen kiezen aan welke discussie ze willen deelnemen.
De stad van toerisme
Toeristen zijn belangrijk voor de levendigheid van Apeldoorn en voor de Apeldoornse economie. Apeldoorn wil dat meer mensen langer blijven en vaker komen. In de ‘stad van toerisme’ gaat het daar over. Wat moet daarvoor? Hoe kunnen de ondernemers en de Apeldoorners, als gastheren en gastvrouwen, daar aan bijdragen? Wat kan het gemeentebestuur betekenen? Hoe kan een plan worden gesmeed?
De stad van initiatief
In de tent ‘de stad van initiatief’ wordt het een georganiseerde chaos. Wat kun je doen om den stad bruisend en creatief te krijgen? Apeldoorners, jong van geest en hart, praten daar over hun stad. Wat wil Apeldoorn? Welke nieuwe initiatieven zijn er? Moet het anders? Kan het beter? Welke ontwikkelingen zijn er? Waar kan het gemeentebestuur bij helpen? Sommigen zullen op de zeepkist gaan staan en hun ideeën presenteren, er is een discussie met de aanwezigen, en de uitkomsten is pas aan het eind van de avond bekend.
De stad van innovatie
Apeldoorn is een stad van innovatie. Niet iedereen weet dat, maar in Apeldoorn zijn tal van bedrijven die op een of andere manier nieuwe technieken en ontwikkelingen toepassen. In ‘de stad van innovatie’ wordt de bezoeker meegenomen langs de verschillende sectoren: zorg, toerisme, IT, cleantech (de maakindustrie). Een kijkje in het heden, maar vooral ook in de toekomst. Wat gebeurt er in de stad en hoe kan dat de  belangrijke economische motor aanjagen? Kan het gemeentebestuur daarbij helpen?
Gemeentebestuur
Het gemeentebestuur (gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders) is ook van de partij tijdens het Toekomst Festival Apeldoorn. Na een pauze worden de ideeën uit de tenten voorgelegd aan de gemeenteraad en het college. Het gaat er niet om dat er een boodschappenlijstje wordt overhandigd aan het gemeentebestuur. Nee, het zal gaan om de vraag wat we samen kunnen doen: inwoners, ondernemers, organisaties en het gemeentebestuur van Apeldoorn.
Interesse om mee te praten in een van de tenten? Of wilt u zich laten inspireren? Aanmelden kan via [email protected]

banner eac WK Speelschema

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties