Frankrijk en Duitsland naar 1/4e finale

Frankrijk en Duitsland met moeite langs tegenstanders Nigeria en Algerije

Frankrijk heeft zich maandag voor de kwartfinale van het WK voetbal geplaatst. In Brasilia werd Nigeria met 2-0 verslagen. Paul Pogba kopte elf minuten voor tijd de 1-0 binnen. De Nigeriaanse aanvoerder Joseph Yobo verdubbelde de score in de blessuretijd met een eigen doelpunt. Duitsland of Algerije wordt de volgende opponent van de Fransen.
Nigeria was lang zeker niet de mindere van Frankrijk. De Afrikanen leken zelfs op voorsprong te komen, maar Emmanuel Emenike stond net buitenspel en dat had het arbitrale trio ui de Verenigde Staten en Canada goed gezien. Ook Frankrijk kreeg een aantal kansen, waarvan die van Paul Pogba de beste was. Vincent Enyeama redde echter.
Vlak na rust ontsnapte Frankrijk aan een rode kaart toen Blaise Matuidi onbesuisd doorging op Ogenyi Onazi. De middenvelder van Nigeria kon niet verder, maar Matuidi kreeg slechts geel.
Zonder Onazi kwam Nigeria minder in het spel voor. In de laatste twintig minuten zette Frankrijk bovendien een fors offensief in. Victor Moses haalde de bal al een keer van de lijn nadat Enyeama een inzet van Antoine Griezmann wel aanraakte, maar niet helemaal keerde.
Ook was er een keer hands van Frankrijk voordat Pogba elf minuten voor tijd toesloeg. Enyeama kreeg zijn hand wel tegen een corner aan, maar kon de bal niet uit de gevarenzone wegwerken. Pogba kon daarna simpel in het lege doel koppen.
In de slotfase probeerde Nigeria nog een gelijkmaker te forceren. Dat lukte echter nauwelijks terwijl Frankrijk uit de counter gevaarlijk werd. Griezmann zag een schot knap gekeerd worden door Enyeama. Even later leek de aanvaller van Real Sociedad alsnog te scoren, maar de 2-0 bleek via het been van Yobo achter Enyeama te zijn verdwenen.
Duitsland pas na verlenging langs Algerije

Duitsland heeft maandag met pijn en moeite de kwartfinale van het WK bereikt. De Duitsers kregen in Porto Alegre pas na verlenging het dappere Algerije op de knieën: 2-1. Invaller André Schürrle en Mesut Özil tekenden voor de Duitse goals. In de 119e minuut deed Abdelmoumene Djabou voor de Afrikanen iets terug. Duitsland treft nu vrijdag Frankrijk, dat eerder op de dag Nigeria met 2-0 versloeg.
Door: Novum