Website spitsnieuws.nl blijft bestaan Sp!ts dagblad verdwijnt in de Metro

De gratis krant Spits verdwijnt. De Telegraaf Media Groep (TMG) trekt de stekker eruit en voegt de krant samen met de eveneens gratis krant Metro. Dat meldt het mediaconcern maandag. Spits verschijnt in oktober voor het laatst op papier. Daarna blijft alleen de website van Spits bestaan.

Dagblad Spits in oktober voor het laatst
Metro hoopt vanaf oktober het bereik uit te breiden door het verspreidingsgebied te vergroten en de oplage te verhogen naar een gemiddelde van 510 duizend exemplaren per dag. Ook wordt de krant uitgebreid met ‘de meest gewaardeerde onderdelen’ uit Spits, meldt TMG in een verklaring. “Zo ontstaat een dikkere en nog completere krant.”
Om de positie van Metro als nieuwsmerk verder te versterken, zal met name worden ingezet op smartphones en tablets. “Iedereen die met het openbaar vervoer reist, weet hoe belangrijk mobiel is voor reizigers”, zegt hoofdredacteur Robert van Brandwijk. “We willen de lezer gedurende de hele dag optimaal bedienen, via het platform dat hij of zij op dat moment prefereert. Het laatste nieuws van Metro zullen we straks direct via onze site delen. De krant blijft bij uitstek de plek voor achtergronden en duiding.”
Metro en Spits verschenen voor het eerst op 21 juni 1999. Vanaf september 2012 is de Nederlandse editie van Metro onderdeel van TMG. Het bedrijf geeft straks met De Telegraaf en Metro de twee grootste kranten van Nederland uit. De website spitsnieuws.nl blijft bestaan vanwege het ‘succes en de geheel eigen doelgroep’, aldus TMG.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER