De hoofdverdachte in het strafproces rond incassobureau Beekman & Partners moet het vervolg van zijn proces in de cel afwachten.

Bron: Quote.nl Gerard Ummels een 61-jarige Apeldoorner is in mei 2014 door de politie in het Belgische Rekem aangehouden op verdenking van miljoenenoplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. In totaal deden elf beleggers met wie de man zaken deed aangifte tegen hem. Een medeverdachte, een 59-jarige vrouw, werd aangehouden in Apeldoorn.

Door Jordy Hubers van Quote
Een grootschalige fraudezaak in Beemte-Broekland, die al sinds 2013 door Gelderland sluimert, is afgelopen mei 2014 tot ontploffing gekomen. De hoofdverdachte, de 61-jarige incasso-ondernemer Gerard Ummels, is door de politie opgepakt in België. Hij zou beleggers voor vele miljoenen hebben opgelicht. De politie heeft zijn villa en meerdere auto’s in beslag genomen.
Ummels, die zich volgens goed ingevoerde bronnen doorgaans ophoudt in de chiquere contreien van Gelderland, was decennialang eigenaar van het – inmiddels failliete – incassobureau Beekman & Partners uit Apeldoorn. Sinds 1979 kreeg hij van banken de opdracht om moeilijk incasseerbare leningen voor banken te incasseren.
Met dit incassobureau zou Ummels vanaf 2009 de boer op zijn gegaan met een handig foefje, aldus een ingewijde tegenover Quote. Hij zou een sport hebben gemaakt van het overnemen van slechte kredietportefeuilles van verschillende banken, onder wie Credit Agricole.  Vervolgens zocht hij beleggers met de belofte dat ze zouden meedelen in de winst, in het geval dat de leningen alsnog miljoenen zouden opleveren. Dat was volgens Ummels uiteraard de verwachting.
Maar volgens beleggers bood Ummels portefeuilles aan die hij helemaal niet echt in handen had. Hij zou informatie van de bank simpelweg hebben ‘gecopy-paste’. Dat balletje zou aan het rollen zijn gekomen, toen een belegger een portefeuille wilde doorverkopen aan Credit Agricole, waarbij de bank direct opmerkte dat dit een vervalsing betrof.
Ummels zou gedupeerde beleggers niet-bestaande kredietportefeuilles hebben verstrekt voor in totaal vijf miljoen euro. Die beleggers meldden zich vanaf de zomer vorig jaar bij de politie, waarop een onderzoek werd ingesteld.
De politie heeft de huizen in Apeldoorn en Rekem, (Belgie), doorzocht om beslag te leggen op de administratie samen met waardevolle spullen, zoals auto’s. Ook is beslag gelegd op de Apeldoornse woning van de vrouw en op een stacaravan van de man in het Zuid-Hollandse Nieuwkoop. Ook zijn drie auto’s, dure horloges, een paard met een paardentrailer en diverse schilderijen meegenomen.
Ummels, de voormalige eigenaar van het Apeldoornse incassobureau, werd in Rekem (België) door de politie aangehouden. Daar verbleef hij geregeld. De vrouw werd aangehouden in Beemte-Broekland, waar beiden woonden. Bij de woning is op dit moment een politieonderzoek gaande.

Woning in Beemte Broekland
Aangiften
Het onderzoek tegen Ummels, dat al sinds augustus 2013 loopt, richt zich op aangiften van beleggers die voor meer dan vijf miljoen euro zouden zijn opgelicht door G.U. 
In het kader van het onderzoek zijn er volgens de politie elf aangiften tegen Ummels gedaan. Zij belegden via G.U. in vermeende pakketten met moeilijke incasseerbare leningen. Deze kredietportefeuilles bleken echter niet te bestaan.  .
                    Apeldoorns incassobureau fraudeert al 20 jaar
                    de Stentor zoekt slachtoffers miljoenenfraude

Reacties