Zaterdag Tropische temperaturen omstreeks 34 graden

De temperatuur is bezig aan een opmars richting tropische hitte op zaterdag. Vandaag is het in delen van het land al 25 graden geworden. Morgen gebeurt dit op uitgebreide schaal. Vrijdag wordt het op verschillende plaatsen tropisch warm met 30 graden of meer. De zon schijnt dan volop! In het weekend stijgt de kans op onweer.

Op naar tropische temperaturen! 

Zeist (weeronline.nl), 16 juli 2014 – Laatste update: 17:05

Vanavond is het nog een tijd zonnig. Vannacht trekken vanuit het westen enkele wolkenvelden over. De temperatuur daalt naar een graad of 14. Bij weinig wind kan lokaal een mistbank ontstaan.

Morgen is er een mix van wolkenvelden, losse stapelwolken en zonnige perioden. De kans op een bui is klein, maar in het oosten niet geheel uitgesloten. Het wordt zomers warm met maxima van 25 graden in Amsterdam tot 28 graden in Maastricht.

In het noordwesten en op de westelijke stranden blijft de middagtemperatuur steken beneden de zomerse 25 graden. Op de stranden wordt bovendien opnieuw zeewind verwacht die de temperatuur zal drukken.

Vrijdag wordt een fantastische zomerdag, al zal het voor menig wandelaar van de Vierdaagse te veel van het goede zijn. De temperatuur loopt op naar 25-30 graden in de noordelijke provincies en 29 tot 32 graden in het midden en zuiden van het land. De zon schijnt daarbij uitbundig. Er trekt alleen wat sluierbewolking over en er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Zaterdag hebben we te maken met tropische hitte. Lokaal kan het in het zuidoosten dan 34 graden worden! Er is waarschijnlijk vrij veel ruimte voor de zon, maar er zit een addertje onder het gras. Vanuit het zuiden komen wolkenvelden opzetten en neemt de onweersdreiging gedurende de dag toe. Of het echt tot onweer komt is nu nog niet aan te geven.

Zondag verdrijven regen- en onweersbuien de hitte. Daarna is de kans groot op een zomers weertype met maxima rond 25 graden, flink wat zon en elke dag een kleine kans op een bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl 

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties