1500 pagina’s historische informatie over de gemeente Apeldoorn online

CODA Archief en het team cultuurhistorie van de gemeente Apeldoorn hebben hun krachten gebundeld als het gaat om het beschikbaar maken van informatie over de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving. De gemeente heeft jarenlang cultuurhistorisch onderzoek gedaan en zo een rijke informatiebron opgebouwd. De resultaten van dit onderzoek zijn vanaf dinsdag 15 juli op één plek voor een breed publiek toegankelijk

De Cultuurhistorische Analyses (CHA’s) zijn gratis te downloaden vanaf de website van CODA Archief. Wie meer wil weten over de cultuurhistorie van Ugchelen, Hoog Soeren, Zuid of andere delen van Apeldoorn, vindt in de gemeentelijke analyses een schat aan informatie.
De opgenomen analyses bevatten niet alleen aanbevelingen maar ook allerlei afbeeldingen en kaartmateriaal waardoor ze een uitstekend startpunt vormen voor verder onderzoek. Daarmee zijn ze een bron van inspiratie en informatie voor (amateur) historici en andere geïnteresseerden.
Omdat deze informatie niet via de website van de gemeente gedeeld kon worden, is de samenwerking met CODA gezocht. Een logische keuze aangezien CODA Archief het historisch documentatiecentrum van Apeldoorn is en in de functie van gemeentearchief ruim vijf kilometer aan archieven en vele meters beeldmateriaal bewaart.
De analyses zijn gratis te downloaden op de website van CODA Archief: www.coda-apeldoorn.nl/cha. In totaal gaat het om meer dan 1500 pagina’s.
Persbericht Gemeente Apeldoorn
wig7tcprp412x9jnodq513wk3-w300-h250-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties