WINST VOOR TOPTEAMS OP GRAND SLAM

De drie topduo’s van Beachvolleybal Team Nederland hebben op Scheveningen hun eerste poulewedstrijden van de Grand Slam winnend afgesloten. De andere vier teams proberen morgen (donderdag) een overwinning in de poule te behalen.

De vrouwen speelden vanavond (woensdag) hun tweede poulewedstrijd. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel (1) hadden het zwaar tegen Zumkehr/ Heidrich (17). Na de setwinst in de eerste set, ging de tweede set ruim verloren (11-21). In de derde set ging het gelijk op, maar op 11-13 hadden de Zwitserse vrouwen de beste papieren. Meppelink/ Van Iersel rechtte nog eenmaal de rug en stormde onder luide aanmoediging van het publiek in een ruk naar de overwinning (15-13). 
Braakman/ Van der Vlist (30) speelde sterk tegen Dubovcova/ Nestarcova (14). Knap werd er een derde set afgedwongen, nadat de eerste set verloren was gegaan. In die derde set bleek de blokkering van het Slowaakse team te sterk. Braakman/ Van der Vlist kwam nog terug, maar verloor uiteindelijk met 14-16. Morgen moet het duo winnen van Gallay/ Klug (19) om kans te houden op de volgende ronde. Sanne Keizer en Sophie van Gestel verloren ook hun tweede poulewedstrijd, maar met miniem verschil (23-25, 20-22). Ook dit team moet morgen winnen om de poulefase te overleven. Lees verder bij de Volleybalkrant

Reacties