Gelderse slachtoffers vliegtuigramp

ARNHEM – Tot nu toe staat vast dat er bij de vliegtuigramp in Oekraïne 13 Gelderlanders om het leven zijn gekomen. Hun overlijden is door vrienden en bekenden bevestigd meldt Omroep Gelderland

Barbara de Bruin (46) en Rob van de Kraats (50) uit Duiven en hun twee zonen Lorenzo van de Kraats (18) en Huub van Vreeswijk (17). 
Het omgekomen tweetal was eigenaar van Perfect Body & Soul. Ze wilden een spa- en wellnessresort met de naam Six Senses openen. De Bruin werkte als lasertherapeute in de Doetinchemse Beautyfabriek. Zoon Huub voetbalde bij WSV in Apeldoorn en zat op de Koninklijke Scholengemeenschap in die stad.
De 12-jarige Rowen uit Zutphen, evenals zijn moeder en haar vriend. Zij komen uit Brabant. Rowen zat in groep 8 van de Lea Dasbergschool in Zutphen en voetbalde in de D3 bij FC Zutphen.
Het gezin Kooijmans uit Doesburg. Vader Barry, moeder April en hun dochters Mira en Isa. De vrouw werkte bij het Doesburgse bedrijf Ubbink. De man werkte bij het Zevenaarse bedrijf Nomad, dat vrijdag dicht was ‘wegens familie-omstandigheden die te maken hebben met de vliegtuigramp’.
Pieter Huijbers en Hannah Meuleman uit Nijmegen. Ze waren op weg naar Bali. Huijbers voetbalde bij Trekvogels in Nijmegen.
Tallander Niewold een militair uit Brummen.
Tim Nieburg, hoofd productie bij de Arnhemse toneelgroep Oostpool, is ook bij de crash omgekomen. Ook zijn vriendin Sascha Meijer behoort tot de slachtoffers. Nieburg woonde in Amsterdam.
De lijst met de 298 inzittenden van het toestel van Malaysia Airlines dat donderdag neerstortte in Oekraïne is zaterdagmiddag vrijgegeven. De luchtvaartmaatschappij gaat nu ook uit van 193 omgekomen Nederlandse slachtoffers.
Op de lijst zijn onder meer de namen te vinden van reeds bekende slachtoffers, zoals PvdA-senator Willem Witteveen, aidsonderzoeker Joep Lange, de Volendamse muzikant Cor Schilder (beter bekend als Cor Pan) en de Amsterdamse aidsactivist Pim de Kuijer.
Eerder ontstond verwarring over het precieze aantal Nederlandse slachtoffers, dat sinds donderdagavond steeds was opgelopen. In de laatste stand van zaken hebben 193 Nederlanders de dood gevonden, en 43 Maleisiërs. Eerder was dat 192 om 44. Het verschil komt door de dubbele nationaliteit van het slachtoffer.
Familierechercheurs bezoeken nabestaanden vliegramp
Tientallen familierechercheurs van de politie bezoeken zaterdag nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne. De tachtig rechercheurs fungeren de komende tijd als schakel tussen de familie en de forensische experts die de slachtoffers moeten identificeren. Ook wordt onder meer dna-materiaal verzameld van de vermisten.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties

Cookieinstellingen