Persconferrentie Premier Rutte om 19.45 uur

Verklaring Rutte over stand van zaken Oekraïne

Premier Mark Rutte (VVD) legt zondag vanaf 18.45 uur een korte persverklaring af over de laatste ontwikkelingen naar aanleiding van de vliegramp met de MH17. Hij spreekt op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat deed hij zaterdag ook, toen hij stevige taal richting de Russische president Vladimir Poetin uitte.
Rutte praat maandagochtend de Tweede Kamer bij over de crash van het Malaysia Airlines-toestel in het oosten van Oekraïne. Ook minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) zijn aanwezig bij deze ‘briefing’ over de laatste stand van zaken, die van 10.00 tot 12.00 uur staat gepland.
Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) is vanwege ‘dwingend buitenlands werkbezoek’ verhinderd. Onduidelijk is nog naar welk land Timmermans afreist.
Bij de crash kwamen donderdag 298 mensen om het leven, onder wie 193 Nederlanders. Het toestel is hoogstwaarschijnlijk uit de lucht geschoten door pro-Russische strijders.
Door: Novum