Vermoedelijk juridisch gevecht tussen gemeente Apeldoorn en bouwer van de omnisportbaan

APELDOORN – Voor de houten wielerbaan in sportcentrum Omnisport in Apeldoorn is een matige kwaliteit hout gebruikt. Dat hout was bovendien niet goed gedroogd en niet goed gelegd. Daardoor kunnen wielrenners bij valpartijen grote splinters in hun benen krijgen. Apeldoorn eist dat de aannemer een nieuwe wielrenbaan aanlegt meldt de Telegraaf

‘Aannemer legde slechte wielerbaan Apeldoorn’
Dat schrijft het Apeldoornse gemeentebestuur maandag aan de raad. Apeldoorn liet de wielerbaan onderzoeken nadat de internationale wielerunie UCI begin dit jaar de licentie voor de baan had ingetrokken omdat renners gewond waren geraakt. In Omnisport hebben onder meer wereld- en Europese kampioenschappen baanwielrennen plaats.
Apeldoorn huurde een aannemer uit Stompetoren in op voorspraak van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie KNWU. Aangezien er verder niemand verstand had van de bouw van houten wielerbanen, kon deze aannemer zelf bepalen welk hout hij zou gebruiken, hoe dat gelegd zou worden en waar de 12.000 latten gedroogd zouden worden. De specificatie is wel voorgelegd aan de UCI, die het plan goedkeurde. De UCI keurde later ook steeds de baan goed, aldus het Apeldoornse college.
Apeldoorn houdt er rekening mee dat er een juridisch gevecht zal ontstaan. Details over de gang van zaken wil het college vertrouwelijk aan het presidium van de raad voorleggen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties