Weer drie dagen zomer op komst

De serie zomerse dagen werd vandaag onderbroken door de passage van een groot regengebied en een paar losse buien. Lokaal bracht dit wateroverlast met zich mee. Vanaf morgen herstelt de zomer zich weer en kunnen we zeker tot en met zaterdag genieten van veel zon en zomerse tot tropische temperaturen.

Vanavond trekt het regengebied geleidelijk naar het zuiden van het land en wordt het vanuit het noorden droog. In het noordoosten weet misschien de zon nog even door te breken. Vannacht wordt het ook in het zuiden droog en winnen opklaringen terrein. Het koelt af naar een graad of 17.

Morgen is er een mix van zon en stapelwolken bij maxima van 23 graden aan zee tot 28 graden in het oosten. Over het zuidoosten en over het noorden kunnen ook een paar wolkenvelden trekken. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige, noordoostelijke wind.

Woensdag t/m zaterdag is er veel ruimte voor de zon, maar kan vooral ’s middags en ’s avonds ook een lokale zomerse onweersbui ontstaan. De kans dat jij een bui meekrijgt bedraagt ongeveer 30%. De maxima lopen uiteen van 25 graden op de Wadden tot lokaal 30 graden in het zuidoosten van het land.

Zondag wordt de warme noordoostelijke wind ingeruild voor een iets koelere noordwestenwind. Daarom is het aannemelijk dat de temperaturen op lange termijn dalen naar waarden tussen 20 en 25 graden. Mogelijk komt er ook iets meer bewolking en neemt de kans op een bui enigszins toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op  en facebook

Reacties