Vakantiegeld vrijwillig afstaan

In De Maten en Apeldoorn-Zuid hebben wijkbewoners zo’n 40.000 euro aan vakantiegeld vrijwillig afgestaan voor buurtgenoten. Daardoor hebben 119 arme huishoudens deze zomer iets extra’s te besteden – bijvoorbeeld aan een vakantie meldt de Stentor.

De actie Vakantiegeld samen delen is daarmee ,,een enorm succes”, constateert de organisatie. Het project is de afgelopen twee jaar al in De Maten gehouden, dit jaar haakte voor het eerst Zuid aan. De actie is opgezet en uitgevoerd door een aantal kerken.
Zij riepen de afgelopen maanden mensen op om, als ze het kunnen missen, iets van hun vakantiegeld te schenken. Tegelijk konden huishoudens die krap bij kas zitten, een aanvraag doen om iets te ontvangen. Gevers en ontvangers blijven allen anoniem.
In De Maten kwam 21.658 euro binnen, dat is verdeeld over 69 huishoudens. In Zuid zijn in totaal 50 aanvragen gehonoreerd, waarvoor een bedrag van 17.300 euro beschikbaar was.
De 119 huishoudens tellen samen 290 mensen. Ongeveer de helft hiervan betreft kinderen. Afhankelijk van de gezinssamenstelling ontvingen de huishoudens tussen de 230 en 500 euro.
Initiatiefnemer dominee Gertrudeke van der Maas is ,,bijzonder dankbaar” naar iedereen die heeft geschonken.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER