Apeldoorn en Amsterdam de meeste meldingen vanwege de wateroverlast

BUSSUM – Bussum was gisteren na Amsterdam en Apeldoorn de plaats met de meeste alarmeringen vanwege de wateroverlast. Dat meldt www.alarmeringen.nl.

In de meeste gevallen ging het om ondergelopen kelders en woningen. Ook in de kelder van het Bussumse gemeentehuis is een ‘flinke schade’ volgens een schade expert die daar heeft gekeken. Op sommige plaatsen zijn vloertegels gebarsten en het meeste tapijt moet worden verwijderd.  De HEMA in Apeldoorn had grote problemen
[!youtube:V8Ima1KlcDc
Maandag meeste regen in afgelopen zestig jaar
Gepubliceerd: 28 jul 2014 23:10 Laatste update: 29 jul 2014 00:02 Algemeen
Regen kwam maandag met bakken uit de lucht vallen. Volgens de eerste berekeningen regende het de afgelopen zestig jaar niet zo hard als vandaag.
De hulpdiensten kregen ruim 800 meldingen van wateroverlast en het KNMI gaf voor een groot deel van Nederland code oranje af voor het extreme weer, meldt het AD. De brandweer werkte zich door de watermassa naar honderden ondergelopen kelders en rioleringen die het water niet konden verwerken.
Ondergelopen straten, kelders en tunnels
In de nacht van zondag op maandag onweerde het al op sommige plaatsen, maandag overdag werden de buien zwaarder en zorgden ze op veel plaatsen voor ondergelopen straten, kelders en tunnels. In het midden van Gelderland kwam de meeste neerslag naar beneden en Amsterdam was de stad met de meeste problemen, gevolgd door Apeldoorn en Bussum.
De meeste regen viel in het Gelderse Deelen. Volgens het KNMI kwam daar in een uur tijd maar liefst 76 millimeter naar beneden en werd op maandag in totaal 134 millimeter water gemeten. 

Reacties