Politiebeambte schiet verwarde man neer 

APELDOORN (GL) – De politie heeft woensdagavond een verwarde man neergeschoten op de Pieter Saenredamstraat in Apeldoorn. 

De politie kreeg een melding dat een verwarde man een andere persoon op straat bedreigde met een steekwapen. Een politieagente sprak deze persoon aan en trok op een gegeven moment zijn dienstwapen en loste een schot. 
Daarbij raakte de persoon zwaargewond. Hij is onder begeleiding van de politie overgebracht naar het ziekenhuis. De Rijksrecherche onderzoekt de toedracht en de omstandigheden waaronder dit heeft plaatsgevonden.
Een vrouw van 23 heeft het onder andere gezien en begon te filmen met haar mobiel. Ze moest haar mobiel inleveren bij de politie. Ze vertelde dat hij kinderen op straat lastig viel.

De politie en het openbaar ministerie zullen voorlopig niet uitspreken hoe vaak een agente woensdagavond heeft geschoten in Apeldoorn.
De politievrouw schoot aan de Pieter Saenredamstraat een verwarde man neer toen zij zich door hem bedreigd voelde. Volgens getuigen is er twee keer of mogelijk vaker geschoten. Politie en OM doen daarover op dit moment geen uitspraak, omdat er nog getuigen moeten worden gehoord. Op het moment dat de officiële instanties hun lezing naar buiten brengen, kunnen getuigen beïnvloed worden, licht een woordvoerder toe.

Reacties

Cookieinstellingen