Camper kopen? Trap niet in Afrikaanse advertenties

Wil je een camper kopen? Pas dan goed op. Het lijken aantrekkelijke deals, de campers die op diverse verkoopsites worden aangeboden. Maar er zitten oplichters tussen. BOVAG, de vereniging van autohandelaren, waarschuwt consumenten voor een criminele bende die zogenaamd campers uit Afrika verkoopt. Dat meldt RTL Nieuws.  Naar schatting zijn er tientallen Nederlanders opgelicht door de bende.  Exacte cijfers zijn er nog niet.

De bende zet verschillende foto’s van tweedehands campers op verkoopsites en zegt deze vanuit Afrika te verkopen. De aanbiedingen zijn aantrekkelijk omdat ze voor een hele lage prijs worden aangeboden. 
Zodra je zegt interesse te hebben, ontvang je een mailtje in gebrekkig Nederlands met deze opvallende zinnen:  “De camper is niet meer in Nederland. De camper is bij ons in Afrika”. De motivatie van de verkoop wordt ook genoemd: er zijn geen campings in het land waar de aanbieder woont. “Dit is de reden voor de relatief lage prijs van de caravan.”
Wanneer de koper geld heeft overgemaakt voor de transportkosten, blijkt het om oplichting te gaan. De BOVAG maakt zich grote zorgen over deze praktijken, omdat campers steeds populairder worden, vooral onder ouderen. 

Reacties