Kunst te Eerbeek

In de Gemeente Brummen wordt volop Kunst beleefd. Er ontbrak alleen nog een echte kunst- en uitmarkt. Tot nu….

Op 14 september 2014 organiseert de Eerbeekse Kunstenares Margrieta Oomkes (www.margrieta.nl) de eerste editie van Kunst te Eerbeek (www.kunstteeerbeek.nl)
De kunstmarkt wordt gehouden in de open lucht op het terrein van Landgoed Huis te Eerbeek en heeft 90 inschrijvingen uit binnen en buitenland. De variatie in het geboden is groot. Zo kunt u genieten van kunstschilders van realistisch tot abstract in acryl, olie en aquarel; glaskunst; pulpart; beelden in steen en brons; sieraden; dichters; keramisten, een live demo van Carving (kettingzaagkunst);ook kunt u alles te weten komen over kunst uit de tijd van de Kelten.
Naast de beeldende kunst is er op Kunst te Eerbeek ook ruimte gemaakt voor locale culturele instellingen om zich te presenteren aan het publiek en op te treden.
De doelstelling van Kunst te Eerbeek is bevorderen van cultuurparticipatie door een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met het rijke en gevarieerde aanbod binnen de gemeente Brummen.
Op en rondom het terrein van Kunst te Eerbeek is naast de kunstkramen nog van alles te beleven. Er zijn 2 terrassen ingericht waar u onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van live muziek. Bij het oude Huis te Eerbeek zal de Ierse formatie van Hanneke Laura optreden.  Bij het grote terras van het hotel zal Klein Orkest Eerbeek het muzikale gebeuren starten, waarna de volkdansers van Zarazan u zullen verbazen en vermaken met hun mooie dansen en kledij.  Zij worden opgevolgd door Broeks koor de Vroolijkheid, gemengde zangvereniging De Herlevening, Popkoor Unity en Popkoor Break-out sluit de dag af. De culturele verenigingen zullen optreden onder een echt Eerbeeks dak geheel gemaakt van golfkarton, ontworpen door Karton Design.
Kinderen van basisscholen zijn uitgedaagd een kunstwerk te maken met als thema Jumbo en/of gezonde voeding. Alle ingeleverde kunstwerken worden op de kunstmarkt uitgestald. Al het publiek mag als publieksjury een stem uitbrengen. Uit de top 3 bepaalt een vakjury de uiteindelijke winnaar. De winnaar gaat met de hele klas geheel verzorgd een dagje uit naar een pretpark, georganiseerd door Jumbo Heine uit Eerbeek.
Voor de kinderen is er een speurtocht door het Weberbos uitgezet en bij het achterste terras kunnen ze zich uitleven op een springkussen terwijl de ouders op het terras genieten van een hapje en drankje en een live optreden van de formatie van Hanneke Laura.
Daarnaast is er bij de naastgelegen Korenmolen Open Monumentendag met allerlei activiteiten en wordt er opgetreden in de muziektent.
De entree van de kunstmarkt is gratis, voor het parkeren van uw auto op een speciaal ingerichte parkeerplaats wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties