Bierfestival Bruisend Apeldoorn en Theaterstraat Ugchelen

Bierfestival Bruisend Apeldoorn en Theaterstraat Ugchelen

Duizenden mensen hebben inmiddels hun weg gevonden naar het jaarlijks terugkerende bierfestival ‘Bruisend Apeldoorn’. Ervaar in een gezellige, sfeervolle ambiance wat bierbrouwers, lokale cafés en internationale brouwerijen bieden op het gebied van speciaalbier. Het proeven van de verrassende, niet alledaagse speciaalbieren staat centraal, maar daarnaast is er tijd voor beleven, ontmoeten en ontdekken. Het festival heeft onder meer theateracts en een heus kinderdorp. Beleef en proef het mee!
Datum: zo 7 september
Tijd: 12:00 – 20:00 uur 
Locatie: Marktplein Apeldoorn
Prijs: Gratis 
Info: www.bruisendapeldoorn.nl
Op zaterdag 27 september wordt voor de 5e keer de Theaterstraat Ugchelen georganiseerd. Zestien bewoners van de Ugchelseweg (tussen de ‘Kei’ en café Back in Town) stellen hun huiskamer, garage,klaslokaal,atelier, of showroom beschikbaar voor zestien professionele optredens. Op deze zestien locaties treden verschillende artiesten op. Zij brengen muziek, cabaret, scetches, verhalen of poëzie, theater en dans. Gemiddeld kunnen er niet meer dan 30 personen in een huiskamer. Met een passe-partout kun je vier voostellingen van een half uur bijwonen. 
Het programma is afwisselend en divers. Te zien zijn onder meer cabaretier Vincent Bijlo. Vincent is blind van geboorte en won het Leids cabaretfestival. Daarnaast zijn er optredens van Kapikira, Marieken Peters, Lonneke Dort, Thijs Kemperin, de Dialect groep De Höllenboer, kleinkunstgroep “Hermitage”, Portugese fado van Flor d’Luna Chello, muziek/cabaretgroep Piepschuim, dichter Hennie Schippers, dansgroep Lethdansant en De mannen van Taal’ taalvirtuozen van hoog niveau. 
Het Ugchelens evenement heeft in de loop van de jaren grote bekendheid gekregen. Zowel binnen als buiten de stadsgrenzen. Door zijn intimiteit, zijn laagdrempeligheid en zijn bijdrage aan de cultuurparticipatie wordt het “één van de pareltjes” van Apeldoorn genoemd. 
Datum: za 27 september
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Ugchelenseweg Ugchelen
Prijs: € 17,50 p.p. (passe-partout voor 4 voorstellingen)
Info en reserveren: www.theaterstraatugchelen.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties