Bouwer repareert wielerbaan Apeldoorn

APELDOORN – De bouwer van de wielerbaan van Omnisport in Apeldoorn gaat de baan repareren. Er zijn al lange tijd problemen met de baan: wielrenners raakten gewond, omdat grote splinters loslaten. 

De gemeente Apeldoorn en de bouwer discussiëren ook al tijden met elkaar over een oplossing. Daarom is de gemeente zelfs naar de rechter gestapt maar nog voor de zaak is behandeld, heeft de bouwer nu aangekondigd de problemen op te lossen. 
Verantwoordelijk
De gemeente houdt wel vast aan de rechtszaak, omdat nog altijd niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de kapotte wielerbaan. Uit onderzoek in opdracht van de gemeente Apeldoornkomt naar voren dat de baan verkeerd is gelegd en dat het hout niet goed is. 
Volgens de bouwer ligt het echter aan het slechte onderhoud van de baan en de lage luchtvochtigheid in de hal dat er nu problemen zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechter de zaak behandelt. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER