Paleisconcerten

Het nieuwe concertseizoen gaan binnenkort weer van start!

Het eerste concert van het seizoen vindt plaats op 30 augustus en wordt zoals altijd verzorgd door docenten en deelnemers van de Internationale Masterclass
Een nieuwe master is Bart Schneemann, hoboïst, dirigent, docent en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble. Hij zal samen met een strijkkwartet het hobokwintet van W.A. Mozart vertolken!

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen draait inmiddels op volle toeren. U kunt rechtstreeks op onze website bestellen. Na betaling via iDeal krijgt u uw entreebewijzen in uw mailbox.

Koopt u 10 kaarten of meer? Dan krijgt u 10% korting.

COOL PHOTO

Eén keer per jaar komen uit alle delen van de wereld jonge toptalenten naar Apeldoorn om deel te nemen aan een serie masterclasses met gerenommeerde docenten als Bart Schneemann (hobo), Nobuko Imai (altviool), Asdis Valdimarsottir (altviool), Philippe Grafin (viool), Raphael Wallfisch (cello) … Lees verder »

COOL PHOTO

Marietta Petkova behoeft weinig introductie, ze was reeds meerdere malen prominent te gast bij de Paleisconcerten en het is een voorrecht dat zij het nieuwe seizoen wil openen. Marietta heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd die langs alle grote concertzalen voerde. … Lees verder »

COOL PHOTO

Componist Luigi Boccherini werd in Italië geboren, maar zijn carrière speelde zich grotendeels af in Spanje. Zijn werk wordt wel vergeleken met dat van tijdgenoot Josef Haydn, maar Boccherini heeft een echt eigen stijl met duidelijk Spaanse kenmerken en een … Lees verder »

COOL PHOTO

Dominic Seldis is eerste contrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest en één van de meest vooraanstaande bespelers ter wereld van dit bijzondere instrument. Daarnaast kennen velen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk hem van de televisie, waar hij als jurylid fungeert … Lees verder »

COOL PHOTO

De concerten in het weekend voor kerst hebben altijd een bijzonder accent en dat is ook dit jaar weer het geval. Celliste Laura Buruiana en pianist Ferenc Vizi hebben hun muzikale roots in Roemenië en dat hoor je terug in … Lees verder »

COOL PHOTO

Robert Schumann’s liederencyclus Dichterliebe, maar dan anders. Dit keer begeleid door een strijkkwartet in plaats van een piano! Maarten Koningsberger en het Matangi Quartet geven op originele wijze invulling aan Schumann’s meesterwerk. De combinatie van de stem met de intieme … Lees verder »

COOL PHOTO

Is moderne, eigentijdse ‘klassieke’ muziek moeilijk te begrijpen en niet om aan te horen? Het Goeyvaerts String Trio bewijst dat het ook anders kan en heeft inmiddels een groot publiek kunnen winnen voor de muziek van componisten als Arnold Schönberg, … Lees verder »

Reacties