When Analogue meets Digital uitnodiging Peter Eleveld

Na jarenlang gewerkt te hebben in de professionele fotografie met zowel het analoge als digitale medium, bemerkte ik dat deze vormen van fotografie mij steeds minder bevredigden. Het was onvoldoende spannend en creatief en ik zag weinig uitdagingen meer. Ik zocht naar nieuwe wegen om mijzelf te ontplooien. Omdat ik al mijn hele leven geïnteresseerd ben geweest in oude grote houten camera’s en bijbehorende oude fotografische technieken lag ‘When Analogue meets Digital’ voor de hand. 

When Analogue meets Digital
 
Opening 14 september 2014
 
Art Café Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17, Apeldoorn, 055 5211633
Na een langdurige speurtocht naar een klassieke grote houten camera en de chemicaliën die nodig zijn voor oude fotografische technieken, heb ik mij verdiept in de “Wet Plate” fotografie. Door te experimenteren met deze techniek kon ik terug naar het begin van de fotografie. En omdat dit fotografische proces complex en vol verrassingen zit, vond ik de spanning en creativiteit terug die ik in de hedendaagse fotografie zo mis. 
Compositie, licht, tijd en ontwikkeling komen bij elkaar in één vluchtig moment! 1 kans op 1 natte plaat, slechts af en toe de magie van een ‘one of a kind’ foto…
Ik gebruik een Engelse Watson & Sons 10”× 10” houten camera met een 300 mm Taylor & Hobson lens. De opnamen worden enkele seconden belicht op glasplaten. De foto’s worden digitaal geprint en gebakken op aluminium met een glasheldere toplaag.
Alvast ‘n kijkje? Bezoek de creative community  “The WallBreakers” uit New York
Na Sam Sam zal deze expositie te zien zijn in de 
“Portobello Photography Gallery”  in Londen, Engeland. 
14 September t/m 12 oktober ArtCafé Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17, Apeldoorn
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties