‘Geld verslaafdenzorg wordt verspild’

Veel verslaafden krijgen een behandeling vergoed die hen helemaal niet van de alcohol of drugs afhelpt. Die dubieuze behandelmethoden zouden uit het basispakket moeten worden gehaald om verspilling van zorggeld te voorkomen. Dat schrijft Trouw zaterdag op basis van een conceptrapport van Zorginstituut Nederland.

“Er zijn situaties waar duidelijk is dat de euro’s premiegeld die wij besteden aan verslavingszorg, niet goed terechtkomen”, zo constateert het adviesorgaan in het rapport. Zo is er een kliniek die bij navraag van de zorgverzekeraar veertien uur per dag activiteiten bleek te declareren als yoga en paardrijden. Ook worden verslaafden naar het buitenland gestuurd en zijn er andere behandelmethoden waarvan onduidelijk is of ze wel werken.
Volgens Zorginstituut Nederland worden verslaafden verder te vaak opgenomen in een kliniek terwijl een behandeling thuis een stuk goedkoper zou zijn. Ook heeft dat het voordeel dat patiënten direct leren om te gaan met hun problemen.
Door: Novum
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties