HEIDEWANDELING OVER DE LOENERMARK

LOENEN – De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op woensdag 27 augustus een heidewandeling over de Loenermark. Het is een van de oudste bosgebieden in Nederland met uitgestrekte bossen en golvende heidevelden, met o.a. jeneverbessen.

De Loenermark maakt deel uit van het leefgebied Zuid-Oost Veluwe, waar veel edelherten, damherten, wilde zwijnen en reeën leven. Er is een rijk vogelleven en er is een eigen schaapskudde die de heide begraast samen met het Veluwse heidekoetje. Op deze tocht wordt aandacht besteed aan het bos en wildbeheer en de bloeiende heide.
Start: 14.00 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi aan de Droefakkers. Duur: 2 à 3 uur. Kosten: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of John ter Horst, tel. 06 – 51 381 453.
Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties