Go Ahead Eagles strandt in eigen onmacht

FC Dordrecht voert druk op Deventenaren verder op

Om na drie speelronden in de Eredivisie het woord degradatievoetbal al in de mond te nemen, is wellicht wat voorbarig. Je hoeft echter niet over profetische gaven te beschikken om te voorspellen dat clubs die er niet in slagen om de promovendi Excelsior en FC Dordrecht door de knieën te dwingen, het er voor zichzelf niet makkelijker op maken. Go Ahead Eagles mag het zich in de oren knopen. De Deventenaren bleven zes dagen na de beschamende 3-2 nederlaag tegen de ene nieuweling in Rotterdam zaterdagavond in de eigen Adelaarshorst steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Dordrecht. 
Dat Go Ahead Eagles voor de derde keer in de afgelopen 37 Eredivisieoptredens achterin de nul hielden, was puur cijfermatig gezien misschien het enige winstpuntje van een voor het overige verloren voetbalavond in Deventer. Het andere punt waar de ploeg van trainer Foeke Booy zich van verzekerde – het eerste van het huidige voetbaljaar – woog daarentegen nauwelijks op tegen de twee verliespunten. 
Zeker in de eerste helft zaten onbevangen spelende Dordtse nobodies de spelers van Go Ahead Eagles kort op de huid. Die wisten zich op hun beurt nauwelijks raad met het vroege storen van de tegenstander en zochten ter ontlasting meer dan eens de lange bal op Marnix Kolder. Het zoeken van hun aanspeelpunt voorin leidde echter nergens toe, sterker nog, het maakt het aanvalsspel van de Deventenaren té eenzijdig en té voorspelbaar. 
De eerste drie competitiewedstrijden maken vooral pijnlijk duidelijk dat Go Ahead Eagles het vertrek van Erik Falkenburg en Jarchinio Antonio niet adequaat heeft kunnen opvangen. Met het afscheid van beide clubtopscorers leverde Go Ahead Eagles meer in dan alleen de achttien doelpunten die het tweetal gezamenlijk voor z’n rekening nam. Met Falkenburg en Antonia lijkt ook de dynamiek uit De Adelaarshorst vertrokken. Het huidige middenveld ontbeert diepgang, vanaf de zijkanten kwam nauwelijks gevaar.  
Na rust ontworstelden de roodgelen zich wel enigszins aan de Dordtse druk. Doelpogingen kwamen hoofdzakelijk uit de tweede lijn. Afstandsschoten van de Sa, Schalk, Van Ooijen en Kolder verontrustten keeper Kurto niet al te zeer. De grootste mogelijkheid voor de thuisploeg kwam op naam van Jules Reimerink. De invaller had moeten scoren toen hij in de 73e minuut vanaf de linker flank op het vijandelijke goal afstormde. Reimerink had de hoek voor het uitzoeken, maar treuzelde te lang en hielp zo de kans om zeep.
Bij Go Ahead Eagles speelde Apeldoorner Jop van der Linden 90 minuten lang een onopvallende wedstrijd. Rihairo Meulens, de Apeldoorner aan de kant van FC Dordrecht, nam na ruim een uur de plaats in van Pisas.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 
agovv Uitslagen en StandenPB Uitslagen en StandenRoburEtVelocitas Uitslagen en StandenColumbia Uitslagen en StandenWSV1 Uitslagen en StandenBeekbergen Uitslagen en StandenAlbatross Uitslagen en Standenzvv56 Uitslagen en StandenVictoriaBoys Uitslagen en Standengroenwit62 Uitslagen en StandenTKA1 Uitslagen en StandenAlexandria Uitslagen en StandenApeldoornseBoys Uitslagen en StandenBeatrix Uitslagen en StandenOrderbos Uitslagen en Standen

Reacties