500 medewerkers bij Verian (Gelderland) ontslagen

APELDOORN – Bij thuiszorgorganisatie Vérian in Apeldoorn worden 500 huishoudelijke hulpen ontslagen. De ontslagen zijn het gevolg van landelijke veranderingen in de zorg meldt Omroep Gelderland

Ook bij Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland worden vanwege het nieuwe landelijke beleid 100 medewerkers ontslagen. Het gaat om medewerkers die helpen bij het aankleden en wassen. Vanaf 2015 wordt de langdurige zorg overgedragen naar gemeenten. De voorgeschreven bezuiniging voor de gemeenten op de thuiszorg is 32 procent. 
Grote ontslaggolf
Eerder deze maand maakte werkgeversorganisatie Actiz al bekend dat er een grote ontslaggolf in de verpleeghuizen, verzorgingshuizen en in de thuiszorg aan zat te komen. De verwachting is dat er volgend jaar zo’n 55.000 mensen hun baan verliezen.
De vakbonden FNV, CNV en VCP hebben deze week een brief naar alle gemeenten gestuurd. In de brief roepen ze de gemeenten op minder te bezuinigingen. Veel gemeenten bezuinigen namelijk meer op de thuiszorg dan de 32 procent die voorgeschreven is. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties