Alcoholcontrole

Apeldoorn – Het Verkeershandhaving team van Politie Oost-Nederland heeft, net als vorig jaar, een alcoholcontrole gehouden na afloop van het evenement Ground Zero op de Zutphensestraat.

De controle werd gehouden tussen 04.30 uur en 09.00 uur. In totaal zijn ruim 1300 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Tegen tien (7 zijn beginnende) bestuurders is proces-verbaal op gemaakt voor het rijden onder invloed. Van deze tien bestuurders is bij drie (2 beginnende bestuurders) eveneens het rijbewijs ingevorderd. Vorig jaar is tegen 13 bestuurders proces-verbaal opgemaakt.
Waarom alcoholcontrole 
Volgens een nationaal onderzoek drinkt 85 procent van de Nederlanders alcohol. Bijvoorbeeld tijdens het uitgaan, bij een feestje of voor de gezelligheid. Overmatig drinken leidt echter ook regelmatig tot problemen. Dat varieert van geweld op straat tot verkeersongelukken. Elk jaar vallen er door alcohol in het verkeer talloze doden en ernstig gewonden. De politie wil dat voorkomen en houdt daarom geregeld alcoholcontroles. Vooral in het weekend en tijdens grote evenementen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen