De gemeente Apeldoorn wil de samenwerking tussen scholen in de stad verbeteren

De kwaliteit van het Apeldoornse onderwijs is over het algemeen goed maar de samenwerking kan nog stukken beter. Zeker nu er ingrijpende ontwikkelingen gaande zijn zoals de overgang naar het nieuwe stelsels van passend onderwijs en de jeugdzorg die overgeheveld wordt naar de gemeenten. Dit meldt De Stentor.

De gemeente liet een sterkte-zwakte analyse uitvoeren van het onderwijs. Daaruit bleek dat scholen elkaar flink beconcurreren in de strijd om leerlingen, dat staat constructief overleg in de weg. Ook de samenwerking met de gemeente wordt belemmerd door geldkwesties.
Het college van burgemeester en wethouders stellen dat een “stevige gezamenlijke aanpak” nodig is om de nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en de zorg goed te laten verlopen. De gemeente wil daarom met de schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs en het mbo een Lokale Educatieve Agenda opstellen waarin het aanbod van nul jaar tot en met beroepsopleiding gestroomlijnd wordt. Daarin moet ook een verbeterde overlegstructuur worden uitgewerkt.
Volgende week donderdag worden de uitgangspunten van de agenda in de gemeenteraad besproken. lees verder alhier
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER