Mummel; het eerste gebarentaal plaatjesboek voor kinderen in Nederland

Tijdens de Kinderboekenweek van 1 tot en met 12 oktober 2014 komt het eerste gebarentaal plaatjesboek voor kinderen in Nederland uit. Doel van dit boek van is om dove- en slechthorende jonge kinderen op een ongedwongen manier te laten communiceren met ouders en andere kinderen. Marianne Klaassen, bedenker van het boek houdt op 11 oktober 2014 van 10.30 – 13.30 uur een signeersessie in de Bibliotheek van Veldhoven, Meiveld 2.

De plaatjesboeken beginnen eenvoudig maar worden uitgebreid tot de kinderen een complete zin in gebarentaal kunnen leren. Op de linkerkant staat een illustratie en op de rechterkant het vriendje Moos die de gebaren voor doet. De eerste serie bestaat uit 5 boekjes.
 
Het idee voor dit boek is ontstaan tijdens een stage op een kinderdagverblijf met horende-, dove- en slechthorende kinderen. Speciaal voor één van de dove kinderen is een plaatjesboek met gebarentaal ontwikkeld zodat ook hij met de hele groep kon communiceren. Het werd zo goed ontvangen dat besloten is het gebarentaal plaatjesboek te professionaliseren en uit te geven.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties