Bierfest,  Een festijn dat in het teken staat van bier, eten en amusement. 

De Apeldoornse versie van het ‘Oktoberfest’. Dat is het Veluws Bierfest dat 2 en 3 oktober wordt gehouden bij Bierbrouwerij De Vlijt op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Een festijn dat in het teken staat van bier, eten en amusement. 

Het pils is van de Apeldoornse brouwerij Veluwse Schavuyt evenals de speciaalbieren die onbeperkt kunnen worden gedronken na een eenmalige betaling van 40 euro per persoon. In de prijs is het ook het eten (kippenpoten en worsten) en de muziek begrepen. Althans voor particulieren voor wie de hal op 3 oktober is gereserveerd. Een dag eerder mag het bedrijfsleven aanzitten. Het eten is dan wat luxer, een tafel voor acht personen komt op 400 euro.
De hal kan plaats bieden aan zeker duizend personen, maar dat aantal vindt de organisatie iets te veel van het goede. ,,We denken aan een maximum van 800 mensen”, zegt Jan Brouwers namens de directie van brouwerij De Vlijt. Brouwers en de zijnen gaan met het Veluws Bierfest in zee met de horeca-ondernemers Alger Koopman en Willem van Dam.
Het pilsener wordt op het Veluws Bierfest in oktober geschonken in pullen van een halve liter, de speciaalbieren in glazen van 25 cl. Meer informatie en reserveren: Wendy Kratt (06-33342359) en www.veluws-bierfest.nl
Bron: de Stentor
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER