Alzheimer cafe Apeldoorn

Alzheimer Café in Apeldoorn is een initiatief van Atlant Zorggroep, Spatie, Vérian, De Kap, Wisselwerk, Zorggroep Apeldoorn en Alzheimer Nederland Afd. Oost-Veluwe.

Trefpunt voor mensen met dementie
Alzheimer Café in Apeldoorn is een initiatief van Atlant Zorggroep, Spatie, Vérian, De Kap, Wisselwerk, Zorggroep Apeldoorn en Alzheimer Nederland Afd. Oost-Veluwe. Op dinsdag 14 oktober vindt het 134de Alzheimer Café plaats. Een Alzheimer Café is op een vaste avond (elke tweede dinsdagavond van de maand) het trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Zij kunnen mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Elke maand is er weer een ander thema met een deskundige inleider en een gespreksleider. Er wordt met elkaar gesproken, informatie uitgewisseld en dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. 
Programma: Juridische aspecten
Naast de zorg voor het welbevinden van een dementiepatiënt is het belangrijk alle zaken rond geld en goederen tijdig te regelen. Dat scheelt niet alleen de partner en familie een hoop zorgen, maar biedt ook de patiënt zélf bescherming. Een notaris van notariskantoor Schuite en de Boer vertelt deze avond over hoe je dat het beste kunt regelen. Hij spreekt onder andere over onderwerpen als wilsbekwaamheid en wilsonbekwaamheid, mentorschap, bewindvoering en curatele. Kortom, een informatieve avond!
Natuurlijk is er ook gelegenheid om een kop koffie te drinken en een praatje te maken met andere bezoekers. U bent van harte welkom!
Waar?
Het Alzheimer Café wordt gehouden in Woonzorgcentrum De Loohof, Kon. Lodewijklaan 2 te Apeldoorn, van half acht tot half tien ’s avonds. De zaal is open vanaf zeven uur.
Voor wie is het Alzheimer Café bedoeld?
Iedereen die iets wil weten over dementie kan in het Café terecht. Of het nu iemand is, die pas weet dat hij aan een vorm van dementie lijdt, iemand die bang is dement te worden, iemand die de zorg heeft voor een dementerende of er als vrijwilliger of professional mee te maken heeft. Al deze mensen kunnen leren en profiteren van elkaars ervaringen en van de aanwezige kennis en kunde van deskundigen en betrokkenen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties