Bladcampagne 2014

Bekijk hieronder wanneer het bladafval in uw wijk wordt opgehaald.

Vanaf 3 november start de gemeente met veegacties om het gevallen blad te verwijderen. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.
De planning is afhankelijk van het weer. Bij regen wordt het blad bijvoorbeeld zwaar en daardoor lastig op te ruimen. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.
Planning
Vanaf eind oktober staat hier de planning voor de bladcampagne
Globale planning
Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Ieder jaar krijgen we veel klachten binnen omdat we noodgedwongen van de planning die in het Stadsblad heeft gestaan moeten afwijken. Daarom vindt u in het Apeldoorns Stadsblad geen planning meer. 
Wilt u weten of in uw straat bladafval in de geplande week wordt opgehaald? Kijk dan op deze pagina of volg ons op twitter, www.twitter.com/gem_apeldoorn. Via Twitter geven we de dagen waarop bladafval wordt opgehaald door en kunnen we melden wanneer het bladafval vanwege bijzondere omstandigheden niet kan worden opgehaald.
Wat doet u met uw bladafval?
U kunt helpen door de stoep en oprit te vegen. Het is beter om het blad in tuin en groenstroken te laten liggen. Doordat het blad verteert, hoeft u in het voorjaar minder meststoffen te strooien. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het uw planten tegen bevriezing. Om die reden verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken.
U kunt uw bladafval ook nog steeds kwijt in uw groene container. Deze wordt gratis geleegd.
Bladkorven
In de week van 6 oktober plaatst de gemeente bladkorven op diverse plaatsen in Apeldoorn. Deze zijn bestemd voor bladafval, maar niet voor ander tuinafval. Dat kan in de groene container. Lees verder hier
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties