Via een petitie de komst van een glasvezelnetwerk in meer wijken bij glasvezelexploitant Reggefiber afdwingen

Inwoners Apeldoorn willen via een petitie de komst van een glasvezelnetwerk in meer wijken bij glasvezelexploitant Reggefiber afdwingen. Dit bedrijf besloot een verdere uitrol van glasvezel in Apeldoorn te staken meldt totaal.tv

PETITIE MOET KOMST GLASVEZEL IN APELDOORN AFDWINGEN
Reggefiber is op dit moment bezig met de uitrol van glasvezel in de wijken Welgelegen, Zevenhuizen en Osseveld-West. De aanleg van glasvezel in deze gebieden wordt niet gestaakt ondanks dat de minimale norm van dertig procent actieve aansluitingen die Reggefiber bij aanleg van glasvezelnetwerken stelt nooit bereikt is. Het lijkt er echter op dat de aanleg van glasvezel in andere delen van Apeldoorn voorlopig wel in de ijskast is gezet.
VDSL
KPN – dat een meerderheidsbelang zonder vetorecht in Reggefiber heeft – wil in de toekomst meer gebruik van verbeterde VDSL-technieken maken. Hierdoor kan men via het bestaande koperdraadnetwerk internetsnelheden tot 100Mbps aanbieden. Nadeel van deze techniek is dat de afstand van wijkcentrale naar aansluitpunt bij de consument thuis een rol bij snelheid van de internetverbinding speelt. 
Ook kan via VDSL geen symmetrische internetsnelheid – waarbij de down- en uploadsnelheid gelijk zijn – geleverd worden. In de petitie wil het bewonersinitiatief Fiber Apeldoorn de gemeente aansporen met Reggefiber in gesprek te gaan om ook in de rest van de gemeente Apeldoorn glasvezel uit te rollen. Er zijn op dit moment al honderden handtekeningen voor de petitie verzameld. 
Bron: TotaalTV
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen