18 Oktober: Gelderse Museumdag met Het Wilde Oog 

Theater, beeldende kunst en de Spakenburgse Diva’s

Op 18 oktober is het Gelderse Museumdag en verzorgt een groot aantal Gelderse musea een uitgebreid programma. In het Kröller-Müller Museum zijn er workshops van Het Wilde Oog waar iedereen, van jong tot oud, gratis aan mee kan doen. Aanmelden is niet nodig. Het museum is op de Gelderse Museumdag vrij toegankelijk, voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe geldt de reguliere entreeprijs.
 
Workshops Het Wilde Oog
Met als motto ‘Wild Kijken & Lenig Denken’ zoekt Theateratelier Het Wilde Oog (Hans Lemmerman en Inge  van Run) naar bijzondere ontmoetingen tussen theater, beeldende kunst en de Spakenburgse Diva’s (vrouwen in traditionele Spakenburgse klederdracht). Het Wilde Oog daagt bezoekers uit om de dialoog aan te gaan met beeldende kunst en theater, resulterend in spannende fotoportretten die een frisse kijk werpen  op de collectie van het museum. 
Bezoekers kunnen op drie momenten aan een workshop meedoen:
11.00-11.45 uur: bij de entree bij Carel Visser, Grote Auschwitz. Word onderdeel van een ritueel met echte Spakenburgse (kostuum) elementen in relatie tot een kunstwerk van het museum. Een gelegenheid voor een kunstig portret in aanwezigheid  van  de Spakenburgse Diva’s en Het Wilde Oog.
13.30-14.15 uur: bij het Rietveld-paviljoen. Maak kennis met de Spakenburgse Diva’s! Benieuwd waarom ze nog steeds klederdracht dragen? Wat ze van kunst vinden? Wat zou je hen willen vragen vanuit nieuwsgierigheid of verwondering?  Na hun performance gaat het publiek in gesprek met deze bijzondere dames.
 
15.00-15.45 uur: In de beeldentuin bij Jean Arp, Berger de Nuages. Hoe maak je een spannend theatraal portret in relatie tot een kunstwerk? Kinderen regisseren samen met hun ouders een nieuw fotoportret met deze sculptuur in de hoofdrol. Met gebruik van ongewone attributen wordt gezocht naar een spannende compositie. Het proces en eindresultaat worden gefotografeerd.
 
Daarnaast is er een doorlopende film- en fotopresentatie van Het Wilde Oog en kan iedereen bij binnenkomst meedoen aan een ontwerpopdracht (met prijsvraag), geïnspireerd op een werk van Stanley Brouwn. Kijk voor meer informatie op  www.krollermuller.nl, www.geldersemuseumdag.nl en  www.hetwildeoog.nl.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties