TVOH-deelnemer Ray Klaassen klaar voor een album

The Voice of Holland-deelnemer Ray Klaassen uit Amerongen heeft niet stil gezeten. Sinds zijn deelname aan de eerste editie van de populaire talentenjachtshow gaf hij al een aantal singles uit die gedraaid werden op 100%NL en nu is hij druk met zijn nieuwe album.

Na een aantal succesvolle singles die het goed deden, wordt er hard gewerkt aan een album door de man die niet alleen bekend is van The Voice of Holland, maar jaren daarvoor met ‘Je dag is goed’ al een vast programmaonderdeel had bij Q-Musiq in de show van Jeroen van Inkel. De titelsong van Ray’s nieuwe album is net geschreven en op het album komen onder andere de twee hits die ook veel op 100%NL werden gedraaid: ‘Tussen nu en nooit’ en ‘Ik ben terug’. 

Persoonlijk nummer

De persoonlijke favoriet van het album in wording van de zanger is zijn nieuwe single ‘Het licht’, een eerbetoon aan zijn in 2001 overleden vader. “Het voelt als de dag van gisteren, ondanks dat er al 13 verstreken is”, zegt Ray. “Het is een persoonlijk nummer over eigen ervaringen en gevoelens. Maar ik wil het ook graag met iedereen delen. Omdat het voor iedereen die iemand heeft verloren herkenbaar is.”  Voor de videoclip gaat Ray binnenkort naar Frankrijk, waar hij teruggaat naar een plek die altijd bijzonder was voor hem en zijn vader. “Ik ga daar opnieuw de berg beklimmen, die we samen hebben beklommen, vlak voor hij overleed.” Zelfde producer als Miss Montreal

Het album zal geproduceerd worden door The Rocketeers, het platenlabel dat ook zijn eerdere singles produceerde. En tevens het platenlabel waar niemand minder dan Miss Montreal haar recente singles heeft laten produceren. Ray sluit een duetje met haar ook niet uit. “We hebben het er wel eens over gehad, dus wie weet komt het er nog eens van”, aldus Ray, die net als toen nog altijd is uit te tekenen in skinny jeans, kleurrijke puntlaarzen van Shoelia en, zijn mooiste ‘sierraad’, zijn gitaar natuurlijk. Ray werkt overigens wel vaker samen met andere bekende artiesten. Zo schrijft hij muziek voor onder meer  Dean Saunders en Tim Douwsma. 

Accoustic sessions

Naast singles en cd’s maken, treedt de The Voice of Holland-vooral veel op. “Muziek maken, veel spelen: dat is toch wat ik het liefste doe. Het is een basisbehoefte geworden.” In intieme setting organiseert Ray in zijn woonplaats Amerongen iedere eerste zondag van de maand een Acoustic session in restaurant Buitenlust. Samen met muzikale vrienden verzorgt hij dan een middag die geheel in teken staat van muziek. De ene keer met oude bekenden van The Voice, de andere keer met een talent als Martin Verdonk, die samen met  Ilse de Lange, Golden Earring, Santana en Lionel Richie heeft opgetreden als percussionist. Of dat allemaal nog niet genoeg is, geeft Ray ook nog zangcoaching en gitaarles. Wanneer de releasedatum van het nieuwe album is, is nog niet bekend. “Maar houd vooral mijn website www.rayklaassen .nl goed in de gaten.”

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties