’Wietverbod onhoudbaar’

Het voorgenomen verbod op sterke wiet en hasj is volgens experts van onder meer de douane niet te handhaven. De Tweede Kamer houdt morgen een hoorzitting over het plan van het kabinet om strengere eisen te stellen aan hasj en wiet.

Bron: Jorn Jonker DEN HAAG, ZONDAG -De Telegraaf 
Vooral de VVD wil de toenemende schade die deze drugs toebrengen, indammen. De laatste jaren is door veredeling van wietplanten het percentage van de werkzame stof THC explosief gestegen. In het regeerakkoord is daarom vastgelegd dat alle wiet waarin meer dan 15 procent van THC wordt aangetroffen, voortaan wordt beschouwd als harddrugs en dus wordt verboden.
De meeste organisaties die deze nieuwe wet moeten gaan handhaven, voorzien grote problemen bij de naleving. Zozeer zelfs dat de douane adviseert het plan uit te stellen.
De hoofdscheikundige van de dienst Douane/Belastingen betoogt dat niet betrouwbaar is vast te stellen hoeveel THC er in de drugs zit. Bij dezelfde wiet blijkt in het ene laboratorium bijvoorbeeld dat er 13 procent THC in zit, terwijl er uit de andere test blijkt dat het 17 procent van de stof heeft.
Een onwerkbare situatie kortom, zeggen experts.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties