Postzegel weer fors duurder

Postzegel gaat qua prijs naar 0,69 cent

De prijs van een postzegel wordt op 1 januari verhoogd van 64 naar 69 cent. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming gegeven voor de prijsverhoging, melden PostNL en de ACM dinsdag.
PostNL diende in september een voorstel in om de prijs voor een standaard brief te verhogen. De ACM concludeert als toezichthouder dat die stijging wettelijk is toegestaan. Omdat de ACM een definitieve bandbreedte waarin de prijs van een postzegel mag vallen nog niet heeft bepaald, is allereerst sprake van een overgangsregeling. De ACM verwacht in november die tariefruimte wel te hebben vastgesteld.
‘Betrouwbare postdienst’
Volgens PostNL is de stijging nodig om ondanks een dalend aantal verstuurde brieven toch een ‘betrouwbare postdienst’ te blijven verzorgen. Het volume van de bezorgde post krimpt jaarlijks namelijk met tien tot twaalf procent. 
PostNL mag nog zulke goede bedoelingen hebben met de prijsverhoging, maar het wordt het niet in dank afgenomen.
Snelle stijgingen
De prijzen van postzegels stijgen de laatste jaren snel. Begin dit jaar verhoogde het bedrijf de prijs al van 60 naar 64 eurocent, na eerdere verhogingen in de jaren ervoor. Eind 2010 koste een postzegel nog 0,44 euro.
Het tarief voor een brief met een buitenlandse bestemming wordt vanaf januari ook hoger. Daarvoor moet straks 1,15 euro worden neergeteld.
Door: Novum
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties