[UPDATE] Gasstoring Apeldoorn wijk de Anklaar

APELDOORN – Zondagmorgen 7 december ongeveer 550 huishoudens zitten zonder gas in Apeldoorn. 

Door een gesprongen waterleiding is er water in de gasleiding gekomen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en Liander probeert de gasleidingen te herstellen. Dat betekent dat veel mensen zonder verwarming zitten. Het gaat in ieder geval om de Oberonstraat en de Aïdastraat in de wijk Anklaar, maar Liander is nog bezig om te inventariseren waar problemen zijn.
In woon- en zorgcentrum Koningin Wilhelmina aan de Tannhausserstraat zitten de bewoners volgens de brandweer ook zonder gas. Waterbedrijf Vitens zegt dat zo’n 80 huishoudens tijdelijk zonder water zitten door de gesprongen leiding.
UPDATE: 7-12-2014. 21.30 uur 
Netbeheerder Liander heeft zondagavond dekens en kachels uitgedeeld aan Apeldoorners die door een gasstoring in de kou zitten. Ongeveer 550 huishoudens zitten waarschijnlijk nog dagen zonder gas, nadat eerder die dag een waterleiding brak. Daardoor is water en zand in de gasleidingen gekomen.
UPDATE: 8-12-2014.
Er zijn in totaal 545 huishoudens en bedrijven getroffen door een gasstoring. Volgens netbeheerder Liander gaat het 3-5 werkdagen duren voor iedereen weer is aangesloten. Het herstel gaat in etappes; sommige huishoudens zullen eerder gas hebben dan anderen. 
d4agphhcj7m4d3agerwnd9rrj-w620-h100-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties