Waarom werd er vanavond in Apeldoorn gestrooid?

APELDOORN – Maandagavond 8 december heeft de Apeldoornse gemeente preventief gestrooid op de Apeldoornse wegen in verband met mogelijke gladheid.

Rond 19:30 uur kregen de strooiploegen een belletje dat ze binnen een uur moesten uitrukken om te gaan strooien. Aan de Vlijtseweg werden de vrachtwagens en tractoren geladen met zout zodat ze op pad konden. 
Om 20:30 uur waren alle voertuigen actief op de weg. In de wagens word de apparatuur precies ingesteld op het type en de breedte van het wegdek. Iedere wagen rijdt zijn eigen route en zorgt ervoor dat er goed gestrooid word. 
Na 2 uur strooien waren de voertuigen weer terug op de Vlijtseweg. Nadat de overblijfselen aan zout weer zijn opgeborgen, worden alle voertuigen en aanhangers schoongemaakt om alles zo goed mogelijk te onderhouden.
Preventief strooien.
De Apeldoornse gemeente strooit preventief om te voorkomen dat de wegen glad kunnen worden. Bij veel mensen is hier onduidelijkheid over. Op drie plaatsen in Apeldoorn zitten meetpunten die aangeven of er gestrooid moet worden. De meetpunten meten de wegtemperatuur en wegvochtigheid. Ook meten ze hoeveel zout er nog op de wegen ligt. Als het blijkt dat er op de punten niet genoeg zout licht, en het mogelijk glad kan worden, dan gaan de strooiwagens de weg op. Zo word er voorkomen dat er gladheid kan ontstaan. 
d4agphhcj7m4d3agerwnd9rrj-w620-h100-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER