Nog 370 adressen te gaan in Zevenhuizen

APELDOORN – In de Apeldoornse wijk Anklaar die zondag werd getroffen door een gasstoring zitten nog 370 adressen in de kou. 180 adressen zijn weer aangesloten. Dat meldde netbeheerder Liander woensdagavond.

Woensdag werd onder meer het winkelcentrum weer van gas voorzien. De bewoners van het woon-zorgcentrum Koningin Wilhelmina zaten er dinsdagmiddag al weer warmpjes bij. Van de 5 km lange hoofdleiding is inmiddels 4 km schoongemaakt. 
Nog niet bekend hoelang het duurt
De monteurs gaan donderdag om 8.00 uur weer verder. De woordvoerster van Liander durft nog niet te zeggen wanneer iedereen weer gas heeft. Het hangt ervan af hoe vies de aansluitleidingen zijn.  
Getroffen bewoners worden door Liander gecompenseerd. Voor de eerste 8 uur dat er geen gas was in de wijk, krijgt elk huishouden 35 euro. Voor elke 4 uur dat de storing langer duurt, betaalt Liander 20 euro. De vergoeding wordt automatisch overgemaakt.
d4agphhcj7m4d3agerwnd9rrj-w620-h100-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen