Kom in de Kerstvakantie naar Radio Kootwijk

Rondleidingen, lichtjeswandelingen en Nieuwjaarsconcert 

RADIO KOOTWIJK – In de Kerstvakantie vinden er in het voormalige zendstation te Radio Kootwijk een aantal bijzondere activiteiten plaats. Zo is het mogelijk om op 20, 21, 22, 23, 29 en 30 december met rondleidingen mee te gaan. Op 27 december kan je in het donker een lichtjeswandeling lopen en op 4 januari is er een Nieuwjaarsconcert te beluisteren. 
Rondleidingen in voormalig zendstation Radio Kootwijk en omgeving 
Laat je op 20, 21, 22, 23, 29 en 30 december 2014 meevoeren door het beroemde gebouw, midden in de zandverstuivingen, bossen en heide van de Veluwe. Mysterieus in open landschap ligt het voormalige zendstation. Gidsen laten de historie tot leven komen en vertellen over de natuur die het gebouw omringt. Je bezoekt het imposante voormalige zendgebouw, de oude watertoren en de pomphuisjes. En je ervaart vanaf de toren de weidsheid.
Aanvang: 13:00 uur, duur ca 2,5 uur
Kosten: € 14,75, kinderen tot 12 jaar € 7,50
Start: Radioweg 7; 7348 BG Radio Kootwijk. (via afslag 19 A1) Verzamelen bij de slagboom tegenover de watertoren.
Lichtjeswandelingen bij Radio Kootwijk 
Een unieke gelegenheid om op 27 december tijdens de lichtjeswandeling het beroemde zendgebouw Radio Kootwijk te bezoeken. Het gebouw is deze avond spaarzaam verlicht. Langs de oprijlaan staan lichtjes en bij het gebouw branden vuren. In de directe omgeving van het historische zendstation zijn de lichtjeswandelingen uitgezet. Ze hebben een lengte van 2,5 en 4,5 km. Tijdens de wandeling volgt u de lichtjes, luistert naar verhalen en ervaart u onderweg de stilte. Natuurlijk bekijkt u het imposante gebouw ook van binnen. De zaal is feeëriek verlicht.
Hier zorgt een muzikant voor een ontspannen sfeer. Verder is er afhaal-poëzie, waarbij u een gedicht kiest en deze speciaal voor u wordt voorgedragen. Ook staat er een gids klaar voor vragen over het gebouw. En als u dit allemaal beleeft heeft, geniet u bij het vuur nog na met een kopje koffie, thee, chocomel of glühwein.
Aanvang: 27 december tussen 19:00 – 20:30 uur kan men doorlopend starten, duur ca 1,5 uur. Gericht op volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar
Kosten: € 10,- (inclusief 1 consumptie . Keuze uit koffie, thee, chocomel, glühwein)
Start: Gebouw A, Radioweg 1, 7348 BG Radio Kootwijk (via afslag 19 op de A1)
Nieuwjaarsconcert 
Wie in Nederland bij het woord Nieuwjaarsconcert denkt aan mannen in ongemakkelijke pakken en een Weense wals, kent het nieuwjaarsconcert nog niet van het Vlaams Jeugdorkest “de Speelschare”. Nog wat witjes om de neus vanwege alle feestdagen wordt het publiek in de zenderzaal van Radio Kootwijk op 4 januari 2015 getrakteerd op haar muzikale beste wensen. Het Vlaams Jeugdorkest zorgt voor verrassing, verrukking en ontroering met jonge talentenen en muzikanten uit Vlaanderen. Alle musici zijn verbonden met het Sint-Aloysiuscollege van Diksmuide in West-Vlaanderen, België.
Op het repertoire staan werken van uiteenlopende aard: bewerkingen van moderne nummers, klassiek geïnspireerde werken en jazz-arrangementen. Het Nieuwjaarsconcert is de best mogelijke muzikale start van het nieuwe jaar
Deur open: 12:00 uur
Aanvang concert: 13.30 uur. Duur 1,5 uur
Kosten: € 9,50. Kinderen tot 12 jaar € 7,00
Adres: Gebouw A, Radioweg 1, 7348BG Radio Kootwijk. ( via afslag 19 op de A1).
Voor al deze activiteiten geldt dat boekingen uitsluitend gaan via www.staatsbosbeheer.nl/winkel . Op vertoon van uw print van de boeking heeft u recht op entree voor de betreffende activiteit. Op de middag zelf is er geen kaartverkoop aan de zaal, dus ook géén toegang!
d4agphhcj7m4d3agerwnd9rrj-w620-h100-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties