Het Apeldoornse sportjaar 2014 in vogelvlucht 

Quirine Oosterveld

De landstitel van de volleybalsters van Coolen Alterno kan gerust worden betiteld als hét meest memorabele Apeldoornse sportmoment van het jaar 2014. Keerzijde van het succes was dat de Apeldoornse landskampioen met Qurine Oosterveld (Rote Raben Vilsbiburg, Dui.), Celeste Plak (Volley Bergamo, Ita.) en Carlijn Ghijssen-Jans (Taurus) drie steunpilaren zag vertrekken naar elders.

Het vertrek van de dames betekende weliswaar een behoorlijke aderlating, maar ook zonder het trio blijft Coolen Alterno flink aan de weg timmeren. Zelfs in Europees verband begint de landskampioen voorzichtig naam te maken. Coolen Alterno overleefde al twee rondes in de Challenge Cup. ´Feestje gaat nog even door´ twitterde coach Wilfried Groothuis in aansluiting op de indrukwekkende uitschakeling van het Belgische VDK Gent afgelopen woensdag. In januari wacht de Apeldoornse volleybalsters een dubbele krachtmeting met de Italiaanse lijstaanvoerder Novarra. 

De nationale beker, die Coolen Alterno in 2013 veroverde, komt in het huidige seizoen in elk geval niet terecht in de prijzenkast aan de Waleweingaarde. Gisteren beleefden Alterno´s Europa Cup-heldinnen een roemloze aftocht in Zwolle. 

Voor de sportsite klik hier

Zie ook dossier Alterno.

Reacties