Toename aantal lopers maakt nieuwe opzet noodzakelijk

Midwinter loopt verder zonder marathon

Apeldoorn trekt op zondag 1 februari als vanouds de loopschoenen aan. De Midwinter Marathon beleeft dan alweer z’n 42e editie. Vanaf de Loolaan gaan opnieuw duizenden lopers in hun eigen tempo het bos in en de hei op. De inschrijving is inmiddels van start gegaan, de aanmeldingen voor de diverse afstanden stromen binnen bij de organisatie. De komende Apeldoornse hardloopklassieker kent een nieuwe opzet: de Midwinter loopt vanaf 2015 verder zonder marathon!
Zoals gebruikelijk neemt tegen het einde van het jaar het aantal joggers, trimmers en hardlopers toe in ons Veluwse loopparadijs. Alleen of in groepjes werken vele liefhebbers in het bos hun trainingskilometers af ter voorbereiding op het inmiddels niet meer weg te denken Apeldoornse hardloopfestijn. Wat in 1974 begon ooit begon als een mini-marathon met enkele honderden deelnemers, lokte in de loop der jaren steeds meer lopers naar Apeldoorn. Het evenement barstte langzaam maar zeker uit z’n jasje. Met het record aantal deelnemers van 12.700 dat eerder dit jaar verdeeld over vijf afstanden startte, was de grens bereikt.
Nee verkopen
De inschrijving voor de populairste afstanden, de ‘Mini’ en de 8 kilometer, moest vanwege het maximaal aantal toelaatbare lopers zelfs voortijdig sluiten. De organisatie moest ‘nee’ verkopen en belangstellenden teleurstellen. Aangezien lopers op de diverse afstanden elkaar bovendien letterlijk en figuurlijk voor de voeten liepen, zag de wedstrijdleiding zich genoodzaakt knel- en pijnpunten te lijf te gaan. Om de Midwinter Marathon ook in de toekomst enigszins ordentelijk te laten verlopen, was ingrijpen noodzakelijk.
Met het schrappen van de marathonafstand en de Asselronde en de Mini-marathon met 2,5 kilometer in te korten verwachten de organisatoren een betere doorstroming te realiseren. Het verplaatsen van de start-/finishlocatie met enkele honderden meters en de keuze voor bredere routes draagt er eveneens toe bij dat de atleten meer ruimte krijgen om zich een weg naar de eindstreep te banen.
Vier afstanden
Door de nieuwe opzet kent het Apeldoornse hardloopfestijn voortaan de volgende vier afstanden: Centraal Beheer Achmea Asselronde (25 km, starttijd 11.45 uur), Hollander Techniek Mini-Marathon (10 Engelse Mijlen, starttijd 11.15 uur), Acht van Apeldoorn (8 km, starttijd 15.00 uur) en De Stentor Kidsrun (1 km, in drie verschillende leeftijdsklassen vanaf 10.30 uur). Wie samen met z’n collega’s de uitdaging aangaat op de Doorrood Business Run kan z’n beste beentje voorzetten op de 8 km en de 10 Engelse Mijlen.
Deelnamekosten bedragen voor de Asselronde 23 euro, voor de Mini Marathon 16 euro, voor de Acht van Apeldoorn 10 euro (scholieren 8 euro) en voor de Kidsrun 3 euro. Teams die meedoen aan de businessrun betalen 200 euro per team. Op de wedstrijddag is geen na-inschrijving mogelijk. De kosten voor het gebruik van een chip voor de tijdregistratie zijn bij de prijs inbegerepen. Online inschrijven kan via www.inschrijven.nl t/m maandag 5 januari 23.59 uur. De inschrijving stopt eerder als het maximum aantal deelnemers per afstand is bereikt. De organisatie hanteert per afstand een limiet voor het maximum aantal deelnemers: Asselronde 3000, Mini Marathon 5000, Acht van Apeldoorn 6000, Kidsrun 1000.
Sta voor lopende zaken omtrent de 42e Midwinter Marathon eens stil op de website www.midwintermarathon.nl.

Reacties

Cookieinstellingen