Het Apeldoornse sportjaar 2014 van Alterno tot ZVV ‘56

Het Apeldoornse sportjaar 2014 van Alterno tot ZVV ‘56
 
Uitstel
De 2014-editie van de finale om de Grolsch Beugel Cup kende het nodige uitstel. April werd mei, mei werd juni, juni werd oktober, oktober werd december. Steeds opnieuw moesten Donald Reinink en Lammert Hoogenberg de tweestrijd tussen csv Apeldoorn en Robur et Velocitas vanwege andere verplichtingen van de finalisten verschuiven. En alsof het prikken van een datum de Federatiebestuurders niet genoeg hoofdbrekens kostte, raakte tussentijds ook nog eens de cup zoek.
Op dinsdag 16 december was het dan eindelijk zover. Op de valreep werd de finale toch nog in 2014 afgewerkt. Op een kille en donkere decemberavond probeerden de finalisten bij zowel de senioren als de onder 23-elftallen (Beekbergen en Sportclub Klarenbeek) er op een bijveld in het Orderbos het beste van te maken. De troosteloze ambiance droeg niet bepaald bij aan een voetbalfeest wat een finaledag behoort te zijn. Het toch nog in redelijke grote getale opgekomen publiek was op deze verloren avond de grote verliezer. Voetbal is en blijft nou eenmaal een publiekssport. Maar met de ongelukkige keuze voor de speeldag stonden de toeschouwers letterlijk en figuurlijk in de kou.
Csv Apeldoorn deed overigens wat het aan haar stand verplicht was en versloeg Robur et Velocitas met 4-0. De zaterdaghoofdklasser sloot zodoende een teleurstellend voetbaljaar toch nog af met een prijs!

Reacties